Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzés gerincferdulessel?

Edzés gerincferdulessel?

Figyelt kérdés
36 fok scoliosis. Gyogytornazok 3/4 eve. Korzett fel eve. Baratom jar kondiba, es szeretne magaval vinni. Gyogytorna feladatok mellett mit lehet még végezni? Nyilván emelésen gugolasok ilyesmiken kívül.

2023. jún. 19. 18:15
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Kérdezd meg a gyógytornászod.
2023. jún. 19. 18:43
 2/5 anonim ***** válasza:
27%
Hát ez attól is függ, hogy hány éves vagy, fejlődésben vagy-e még, ilyesmi. Nem vagyok szakember, de általánosságban gerincferdüléssel az olyan gyakorlatok nem jók, amik összenyomják a gerincet, pl. álló vádligép, vállgépek vagy ahogy írtad a guggolás nyakba vett súllyal. De guggolás helyett lehet csinálni különböző változatú kitöréseket, bolgár guggolást, akár kisebb kézisúlyzókkal nehezítve, ill. vannak ülő lábtoló gépek is, melyek tehermentesítik a hátat még nagy súlynál is. És sok egyéb alternatíva van minden egyéb gyakorlatra is. Az olyan gyakorlatok, amik széthúzzák a gerincet például hátgépek/húzódzkodás ilyesmi, azok általában előnyösek. Nekem is volt gerincferdülésem gyerekkoromban és évekig jártam tornára és úszni, helyrejött, és ma mindent csinálok, nagy súllyal guggolok, stb. De az a legjobb, ha kikéred egy olyan személyi edző tanácsait, akinek van gyógytornász/fizikoterápia vagy valami hasonló végzettsége (vannak ilyenek nézz utána neten) és nem csak egy sima mezei fitnesz edző, bár lehet ők is tanulnak legalább alapfokon ilyesmit, nem tudom. Egy hozzáértő edző tud neked alternatív gyakorlatokat mutatni, meg ami fontos, hogy hogyan kell őket helyesen végrehajtani. Sőt olyan gyakorlatokat is, amik jól kiegészítik a gyógytornád és hatékonyabban tud javulni. Mindenképp azt javaslom, hogy keress egy megfelelő edzőt legalább 1-2 alkalomra. Egy kis pénzbe kerül (pár ezer / alkalom), de így fogsz jól járni.
2023. jún. 19. 19:10
 3/5 anonim válasza:
Szerintem bàrmit, mert erősìti a hàtadat csak ugràlni nem szabad, mert akkor összeràzódik a gerinced. De gondolom te se ugràlàst terveztèl. Szóval èsszel ès pihenèssel szerintem bàrmit, de azèrt èn is azt mondom, hogy gyógytornàsznàl kèrdezz rà, mert èn is csak egy civil vagyok, nem tudhatom, èn ezt hallottam.
2023. jún. 19. 19:13
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Azért ez már elég súlyos gerincferdülés, menjetek úszni, de nehogy kitartott fejjel...
2023. jún. 19. 20:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Ne random embereket kérdezzél az interneten. Hanem egy szakembert aki arccal névvel válaszol neked.
2023. jún. 20. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!