A gyúrás, testépités, tényleg tud adni önbizalmat?
Az a helyzet h nincs sok önbizalmam, és nem vagyok valami határozott, magabiztos. Ezen szeretnék változtatni. Na meg persze az nem lenne rosz ha lenne egy férfias kidolgozott külsőm.
Ti akik elkezdtetek edzeni mit vettetek észre magatokon és mennyi idő után? Gondolom hónapok is kellenek h eljusson az ember egy szintre
Nem sokat. Annyit segit, hogy tobben meg fognak nezni.
Ha ugyanugy szotlan, nem kezdemenyezek, akkor hiaba sportolsz…
"Nekem nem adott semmi ilyesmit"
De te nem voltál soha se erős, se izmos. Itt a kérdező az érdemi súlyzós edzésre gondolt, nem a szerencsétlen maszatolásra.
Igen. Tud adni önbizalmat. Azért valljuk be jól tud esni elismerésként, ha egy rég látott ismerős megjegyzi "jól kigyúrtad magad"...
"Az a helyzet h nincs sok önbizalmam, és nem vagyok valami határozott, magabiztos"
- Akkor neked valami családiasabb konditermet javasolnék elsőnek. Ahová kevés izom egoista jár. Sajnos az ilyen tipikus puccosabb menőbb termekbe sokszor kinézik a kezdőket. Ilyenkor jegyzem és kérdem meg azt, hogy akik ilyenre képesek azok hol is kezdték el? Ők nem voltak izomtalanok vagy kövérek? Dehogynem! Az emberek változni járnak a konditermekbe, de sajnos akadnak olyanok is akik csak méregetni és egózni okoskodni... Szóval konditerembe járás, ha olyan közeg van, akár még rombolhat is az ember önbizalmán. Ezért is kell jól megválogatni. Menj el nézd meg és meglátod. Érdemes Személyi edzőt is fogadnod,azért sokat segít ha van melletted eleinte egy képzett személy aki motivál.
Szerintem segíthet, én is világ életemben önbizalomhiányos voltam, de mióta elkezdtem edzeni, sokkal jobban érzem magam a bőrömben, bátrabban veszek fel olyan ruhát amiben jobban látszik a testem stb.
Plusz nem utolsó sorban, sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, mint eddig bármikor.
Persze nem azt mondom, hogy megnőtt extrán az önbizalmam, de legalább egy dologgal kevesebb miatt kell aggódnom :)
De igen, ez lemaradt még amit a #6-os is írt, nagyon jól kell konditermet választani!!
Én egy elég népszerű helyre járok Budapesten, de csúcs időben 4-8-ig kb. be nem tenném a lábamat, hiába fejlődtem sokat.
Nem tudom, szerintem mehetsz bármilyen edzőterembe, mert minden rajtad múlik.
Mármint, ha tisztában a dolgokkal, akkor tudni fogod, hogy az ilyen izompacsirták 99.9%-a a cucc miatt ilyen. Régebben én is csodálkozva néztem őket, aztán amikor kialakult bennem a normális testkép, akkor rájöttem, hogy nem éppen őket kellene példaként magam elé helyezni. De ez majd idővel ki fog alakulni nálad is. Amilyen fizikumot most impresszívnek tartasz, az 2 év múlva "átlagos" lesz.
Egyébként pedig, igen, rettentő sokat hozzátesz az önbizalmadhoz az, ha sportolsz. Különösen a testépítés, hisz itt tudod legjobban fejleszteni az izmaidat az ellenállás miatt.
Én túlsúlyos voltam (+35kg), és sosem mertem felvenni szűkebb pólót például, aztán ez változott, izmosabb lettem, leadtam a felesleget és sokkal bátrabban öltözködöm. Azt nem mondanám, hogy sokkal magabiztosabb lettem volna, mert kövérként is az voltam. A magabiztosság nem feltétlen azon múlik, hogy hogyan nézel ki, persze itt is számít a kontextus. Nyilván egy lányhoz magabiztosabban megyek oda így, mint anno, ez egyértelmű, de ez inkább pszichés dolog, mintsem az, hogy hogyan nézel ki. Egy kövér ember is lehet magabiztos, és egy izmos is lehet életképtelen, aki egyedül sem tud levegőt venni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!