Jó lesz ez az edzésterv nekem? Shopbuilderen találtam
27 éves ffi vagyok, 180 magas 80kg.
Lássuk tehát az edzéstervet!
Hétfő: Mell-bicepsz-alkar
Fekvenyomás 15,12,10,8,6
Ferdepados nyomás 15,12,10,8
Áthúzás 15,12,10
Tárogatás változó dőlésszöggel* 15,12,10
Bicepsz állva francia rúddal 15,12,10
Kalapácsos bicepsz 15,12,10
Bicepsz állva fordított fogással 15,12,10
Koncentrált bicepsz** 20,15
Csuklóbehúzás 4x20
*: a pad támláját minden sorozatban állítsd picit más dőlésszögbe
**: Ezt lehet gépen, vagy betámasztva, bármilyen módszerrel végezni
Kedd: Láb
Guggolás 12,10,8,6
Elölguggolás 15,12,10,8
Lábtolás 20,15,12,10
Sissy guggolás 3x amennyi megy
Merevlábas felhúzás 15,12,10,8
Lábhajlítás fekve 4x15
Vádli állva: 4x20+
Vádli ülve 4x20+*
*: Minimum 20 ismétlés sorozatonként!
Csütörtök: váll-tricepsz
Mellről nyomás állva: 15,12,10,8
Oldalemelés 4x15
Döntött törzsű oldalemelés 4x14
Tolódzkodás 4x amennyi megy
Áthúzás és nyomás 15,12,10,8
Letolás csigán rúddal/kötéllel* 4x20+
*: váltogasd őket edzésről edzésre, vagy akár sorozatról sorozatra
Péntek: Hát
Húzódzkodás 4x amennyi megy
Szűk húzódzkodás* 4x amennyi megy
Döntött törzsű evezés 12-10-8-6
Evezés csigán szűk fogantyúval 15-12-10-8
Felhúzás 12,10,8,6
*: helyettesíthető lehúzással is, ha nem megy a húzódzkodás
Általános shopbuilder színvonaló bro-split.
A tudomány igaz már 15 éve megcáfolta, hogy naturálként optimálisabb hetente 1-nél többször megedzeni az izmot, és felesleges egy alkalommal rommá edzeni. De nem baj, 2022 derekán azért még nagyon mennek ahogy látom az osztott edzéstervek.
Szóval már maga a bontás egy kalap szar...
Meg külön az edzésterv is. Mondjuk ez konrkétan gyakorlatfelsorolás, edzéstervnek túlzás lenne azért hívni.
Mi a tököm az a lábnap? 3,5 órás lábedzésed lesz aminek a végén összehányod a termet?
Jaj, kösz, igazi gyöngyszem, jókat vigyorgok rajta így reggel.
Szóval minek, ha jól számolom, 4 gyakorlat bicepszre? A tricepsz esetében is halál felesleges, de b-nél aztán tényleg védhetetlen.
Meg minek variálni a dőlésszöget tárogatásnál? Ja, várj, gondolom a régi elmélet, hogy össze kell zavarni az izmot. Meg ezek a bukásig erőltetett sorozatok...
Szóval kuka, hagyd.
Az előző vagyok. Tolmácsolni jöttem az edzőpartner véleményét, hogy az nem edzésterv, ha papírral és tollal bemész a terembe, és amit látsz gépet, padot, állványt, azokat mind felírod a papírra, majd a hasadra ütsz, és odafirkálsz pár számot sorozat/ismétlés címszóval a sorvégekre.
Ha már! Annyit még én tennék hozzá, hogy ahogy elnézem, effektíve minden gyakorlatnál jó eséllyel lesz kemény egy, talán munkasorozatnak nevezhető széria. Mert ezek a 15-12 stb. bohóckodások legfeljebb bemelegítésnek lennének jók.
Ez egy kalap szar, szokásos sárga oldalas, shopbuilderes színvonal.
Gyerekek felejtsétek el azt az oldalt és amit ott tanultatok, mert mindennek kb az ellentéte igaz.
Kár hogy kellett nekem 10 év hogy erre rájöjjek, szerencsére ma már nem annyira népszerű és nem azaz egyeduralkodó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!