Túl sok sorozat? Emiatt vagyok ilyen enervált mindig?
Deficitben vagyok lassan 4 hónapja, és az utóbbi időben észrevettem, hogy zéró kedvem van edzeni, sosem volt még ilyen (lassan 2 éve edzek), általában mindig van kedvem edzeni.
Nyilván gondolom köze van hozzá, hogy deficitben vagyok (~1800 kalória, heti 4-5 edzés, elég magas napi aktivitás), viszont szerintem az edzést is túlzásba viszem.
Régebben 18-20 sorozatokat csináltam, mert azt gondoltam, hogy minél több, annál jobb lesz a fejlődés, aztán ez mára már 12 sorozat lett, viszont még ezt is soknak érzem.
Bukásig edzek, minden sorozatot, ami egy toló/húzó napnál nem lenne gond, mert összesen van toló napon 12 sorozatom / edzés mindenre, húzó napon szintén, viszont egy felsőtest nap az valami borzalom mennyire megvisel.
3-3 szett mell, 3-3 szett hát, 3 szett oldalsó váll, 3 szett tricepsz, 3 szett bicepsz. A mell és hát után kb. olyan, mintha ott se lennék a többi részén már.
Az létezhet, hogy túl sok a 12 sorozat / hét, és emiatt nincs kedvem edzeni/érzem, hogy kezdek kiégni? Sok lehet az 5 nap edzés? (toló-húzó-láb, felsőtest, láb)
Gondolkoztam, hogy váltok alsó-felsőtestre. Itt lényegében a láb ugyanaz lenne, mint most, csak annyi változtatást kell csinálnom, hogy 12 szett helyett 8 szett lesz mell és hát, illetve 6 szett bicepsz és 6 szett tricepsz.
Mit gondoltok? 8 szett valóban bukásig történő sorozat elég lehet? Tudom, hogy minden ember más, de kíváncsi vagyok, hogy, aki bukásig edz, annak tényleg szükség van-e 12 vagy akár ennél több sorozatra naturálban, illetve a heti 5 edzésekre.
Még mindig nem kötelező minden alkalommal teljesen kicsinálni magad, nem hatékonyabb.
Az pedig hogy 12 sorozat sok vagy kevés az egyén és edzésfüggő. 8-al is lehet fejlődni, de tippre neked inkább az intenzitást kéne hullámoztatni.
Amúgy 1800kcal?? Éhen akarsz halni?
Elég alacsony vagyok, valahol 170cm körül, ehhez társul 67kg, szóval nem vagyok túl magas, sem pedig nagydarab.
Így látatlanban Te mennyi kalóriára növelnéd ezt meg?
engedd el a diétát és jól leszel
4hónap deficit után nem csoda hogy ki vagy ember.
ha mindenképp fogyni akarsz tovább, akkor legalább egy pár hetes szünetet tarts.
5#
170cm mellé közel 80kg voltam, és erre tovább a többletben lévő edzést feleslegesnek tartottam, mert a magasságomhoz képest a 80kg is sok. Mármint nem lenne az, ha 5 éve edzenék, de még csak 2 éve sem edzek, sajnos az előző izomépítéses korszakomat kicsit elrontottam, így egy tiszta lappal szeretnék indulni. Már nagyon a végénél járok, még max 1 hónapig szeretném csinálni, onnantól pedig indulhat az ésszel való edzés/többlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!