Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mekkora egykezessel és milyen...

Mekkora egykezessel és milyen ismétléssel szoktatok bicepszezni? Kinek mi vált be?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 30. 20:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
Szerinted minden emberre edzettségi szinttől, edzésmúlttól, tapasztalattól, mérettől, tömegtől, erőtől függetlenül vonatkozik egy univerzális súly és egy univerzális ismétlésszám a bicepszezés kapcsán? Szerinted a 95 kilós Bandi tizenhárom év gyúrás után ugyanazzal a munkasúllyal fog bicepszezni, mint a 65 kilós Csabi három év gyúrás után? Ha igen, akkor Bandi biztosan nem izmos. Továbbá szerinted van egy mindenkire érvényes ismétlésszám, ami a best, és ami attól eltér lefelé-felfelé, az nem jó? Te nem hogy a progresszív túlterhelésről nem tudsz semmit, hanem úgy amúgy az edzés alapjairól sem.
2023. ápr. 30. 20:27
 2/11 anonim ***** válasza:

nagyon szigorú az 1-es gymbro, de igazat mond.

leírhatjuk itt neked mennyivel bicózunk, de abból nem tudsz semmit kamatoztatni, csak ilyen érdekességnek jó max. bár nem tudom mi lehet ezen az érdekes :D

2023. ápr. 30. 20:33
 3/11 A kérdező kommentje:

De, tisztában vagyok vele!

Azért lettem volna kíváncsi, mert jelenleg két 20kg-mos egykezessel bicepszezem teljes testben heti 2-3x, edzésenként pedig 4 sorozattal 10 ismétléssel, de valamiért le van maradva ígyis a bicepszem.

2023. ápr. 30. 20:39
 4/11 A kérdező kommentje:
Viszonyítani szerettem volna. :)
2023. ápr. 30. 20:40
 5/11 anonim ***** válasza:
59%

Pedig az nem rossz.

Próbáld 4-6 ismétlésben kalapácsban, vagy 12-15 ismétléssel koncentráltabban.

Húzódzkodás megy?

2023. ápr. 30. 20:44
 6/11 A kérdező kommentje:

Megy, igen.

Felső szériában 13.

Alsó 12 ism.

Igaz csak 80 kg vagyok.

2023. ápr. 30. 20:47
 7/11 anonim ***** válasza:
69%

"De, tisztában vagyok vele!"

Nem, nem vagy, és ez minden mondatodból látszik. Hány kiló vagy? Mióta edzel? Mióta végzed a gyakorlatot? Csak az ugyanazon paraméterrel, ugyanazon adatokkal rendelkező sportolókhoz tudod érdemben viszonyítani a szintedet. Egyébként az adataid alapján itt mindig tudod csekkolni az erőszintedet:

[link]

Ha pedig nem fejlődik a bicepszed, akkor értelemszerűen kénytelen vagy a munkasúlyon, vagy az intenzitáson (RPE), vagy a volumenen változtatni. Mióta bicepszezel 20 kilóval, és ezzel a munkasúllyal egy 10 ismétléses sorozat hány RPE?

2023. ápr. 30. 20:47
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

mióta edzel?

progresszió van?

tudod emelni a súlyt/ az ismétlésszámot időnként?

egyébbként kísérletezni kell.

nézd meg hogy alakul ha nagyobb súlyal és alacsonyabb ismétlésszámmal csinálod

ha nem fejlődik tőle akkor próbáld kissebb súlyal és magasabb ismétlésszámmal.

de akár vegyíteni is lehet pl 1.szett 25kg 6ismétlés, 2.szett 20kg 10ismétlés 3.szett 15kg 14 ismétlés stb

vagy edzésenként váltogatni a közepes, magas és alacsony ismétlésszámokat

én heti 2x bicepszezek, egyik edzésen 20kilós 1kezesekkel 45fokos padon 3x8, majd kalapács ugyanazzal a súlyal 3x12

a másik edzésen 2kezes álló bicepsz francia rúddal 1. szett 51kg 5-6ismétlés, 2. szett 46kg

7-8ismétlés, 3.szett 36kg 10-12ismétlés.

utánna szintén kalapács ahogy az előző edzésen.

egyébbként akár az is lehet hogy genetikailag rossz a bicepszed.

van egy ilyen haverom aki egész nagy súlyokkal bicepszezik, mégsincs látványos bicepsze.

2023. ápr. 30. 20:55
 9/11 A kérdező kommentje:

Úgy komolyabban 3 éve edzem.

Technikai bukásig viszek minden sorozatot, de az utolsó sorozat utolsó ismétlése már nem szabályos.

Változtatni fogok valamilyen irányban. Köszönöm a válaszokat!

2023. ápr. 30. 21:13
 10/11 anonim ***** válasza:
34%

1#

Azt kérdezte hogy neked mi vált be

2023. máj. 1. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!