Van értelme oldalemelni és fej fölött egykezessel tricepszezni?
Figyelt kérdés
Vagy inkább tegyek be plusz fej fölé nyomást, illetve tolódzkodást.2022. febr. 4. 14:15
1/6 anonim válasza:
Hát ha a fej fölé nyomás és a tolódzkodás (két nagyon fontos alapgyakorlat), továbbá a tricepsznyújtás (elhanyagolható izolációs gyakorlat) és az oldalemelés (nem annyira fontos kiegészítő gyakorlat) közül kell választani, akkor egyértelműen az első kettő.
2/6 anonim válasza:
Mindegyiknek más a jelentősége. Oldalemelés azért fontos, hogy megadja a válladnak a szép kerek formát. Fej fölött egykezezes trinyó se rossz, de vannak jóval hatékonyabb gyakorlatok az izomtömeg növelésére, például homlokra engedés vagy csigán letolás. Fej fölé nyomás, főleg ha állva csinálod kötelező elem, a legjobb váll gyakszi és emellett a stabilizáló izmokat is edzi. Tolódzkodás függ a fogás szélességétől és hogy meddig engeded le magadat, én kifejezetten imádom, több izomcsoportot is terhel. Nálam állandó elem az oldalemelés és a fej fölé nyomás. Tolódzkodást néha kiveszem, de utána megint tolom, a tricepsz nyújtás fej fölött ritkán csinálom, vannak nála jobb gyakszik.
3/6 anonim válasza:
Fej fölé nyomás meg tolódzkodás az nem "plusz", ezek alapgyakorlatok, elvee benne kéne lenniük az edzésprogramban. Tudom, hogy vannak, akik szerint izoláció nem kell, én is úgy edzettem évekig, de szerintem mehet kiegészítésként fej fölötti tricepsz vagy koponyatörés, hogy nagyobb stimulációt kapjon a hosszú fej. Ez oldalemelésre is igaz, mert akármennyi nyomsz fej fölé, az oldalsó delta nem fog úgy fejlődni oldelemelés és/vagy állig húzás nélkül.
4/6 anonim válasza:
Az oldalemelés azért fontos, hogy megadja a vállnak a szép kerek formát. Igen, ha van minek megadnia. Szóval először tömeg kéne a vállra, mert a semmit, elég nehéz kerekíteni. Szóval amíg nem vagy elégedett a válladdal, addig a fej fölé nyomások változatait csináld.
5/6 anonim válasza:
Ideális esetben mindegyiket érdemes lehet csinálni,nem kell kihagyni egyiket sem.
A fej fölé nyomás alapgyakorlatnak számít,főleg a váll első és valamennyire az oldalsó részét edzi,tricepsz hát stb,minden edzéstervben helye van.Az oldalemelés nagyon fontos ha kerek vállakat akarsz,erre semelyik más mozgásforma sem jobb mint ez.Ha szép,erős vállakat akarsz mindkettőt csinálni kell(és a hátsó részére is ugye)
Tolódzkodás is kb alapgyakorlat,mellet és tricepszet fejleszti a legjobban.Fej fölött tricepszezés nem a legjobb tricepszgyakorlat de egynek jó.
6/6 anonim válasza:
Hogyne volna. Az oldalemeles alap. A legjobb a kozepso reszre. Tricepszezni viszont 100felekeppen lehet. Attol fugg mit csinalsz meg ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!