Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyit számít az edzésterv?

Mennyit számít az edzésterv?

Figyelt kérdés

Mostanában azon kezdtem el gondolkodni, hogy valójában lehet, hogy nem is annyira lényeges az edzésterv és inkább csak a genetika számít... Akinek jó genetikája van, az egy sima, mell-bicepszezős edzéstől is erős és izmos lesz, nagy súlyokat fog nyomni. Van, aki évekig kínlódik, mire kinyom pl. 130-at fekve. Más meg eléri fél év alatt.

Az, hogy ha a sablon edzés ehelyett egy jól programozott erőemelő edzéstervet csinál, valójában nem sokat ad hozzá.

2023. ápr. 24. 03:40
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A magasságodon nem tudsz változtatni, de 185 cm és 110 kiló az elhízást jelent általában. Tehát, ha lefogy, ugyanúgy gyenge lesz, mint más.

A fekvenyomásnál számít a testsúly sajnos, főleg kezdőknél lehet ez jelentős.

Én 13 évesen kezdtem el súlyokat emelni, előtte saját súllyal edzettem csak.

13 évesen kb. 67 kg voltam. Előtte ugyan edzettem saját súllyal, de amikor lementem a terembe, akkor ilyen 30 kilóval szériáztam 5x10-et szabályosan. Októberben kezdtem fekvenyomni és olyan februárra már ki tudtam nyomni 65 kilót, tehát kiment a testsúlyom majdnem.

Az egyik haverom már akkor 100 kg volt, két évvel idősebb, tehát 15 éves és ki tudta nyomni a 90 kilót és ugyanennyi idő kellett hozzá. Annyi hogy ő már eleve 50 kilóról kezdett.

Tehát aki nagyobb az arányosan eleve többet fog nyomni általában. Nekem ez a megfigyelésem. Nagyobb testsúly általában nagyobb erő plusz vastagabb karok, nagyobb mellkas és vastagabb hát, így kisebb utat jár be a súly is a nyomásnál. Persze, ha nem kezd el még többet enni az illető és még jobban feltömegelni, akkor nem fog többet kinyomni. Egyébként meg edzett, szálkás ember, akinek van egy jó edzésterve simán többet fog nyomni több év edzés után, mint egy simán kövér ember, aki nem változtat semmin csak lejár emelgetni. Szóval nyugalom, nem kell feladni emiatt, meg elkeseredni.

2023. ápr. 26. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!