Szerintetek milyen gyorsan lehet fejlődni fekvenyomásban kezdőként?
Szeretek célokat kitűzni magam elé, jelenleg az lenne, hogy 1x kimenjen 100kg.
Jelenleg 1x kimegy 70kg, 50-nel már megy jópár ismétlés.
Sosem nyomtam fekve, most voltam kondiban és megnéztük.
Heti 2 edzés mellett szerintetek reális a 100kg a közeljövőben?
25F/73kg
Ezer dologtól függ, hogy mennyire gyorsan fogsz fejlődni, de a 100 kilós nyomás alapvetően nem egy elérhetetlen cél, azt viszont senki sem fogja tudni megmondani, hogy mennyi idő alatt éred el :)
Ha minden héten 2,5 kilóval tudod növelni a max erődet, akkor elméletileg 12 hét múlva meglenne, de az is lehet, hogy nagyon gyorsan meglenne a 90, de aztán 1 év múlva sem fogod tudni elérni a százat. Tényleg sok mindentől függ.
75kgosan 5 hónap alatt kinyomtam teljesen szabályosan a 110kgot. Egyáltalán nem lehetetlen 70kg körül 100kgot nyomni.
Az, hogy neked mikor lesz meg.. Erre senki sem tudja a választ.
Helyesen edzel, figyelsz a regenerációra, van progresszió? Ha igen, jó úton haladsz.
Ezek nincsenek meg? Akkor lehet, hogy 3 év után sem lesz meg..
Ha komolyan veszed az edzést és figyelsz a dolgokra, akkor 1 év alatt szerintem reális cél lehet.
De a lényeg, hogy magadhoz képest fejlődj.
A kitűzött cél hülyeség.
Eleve itt kezdődnek a gondok ha kg okban akarod mérni a fejlődést.
A súly csak egy eszköz nem pedig a cél.
A súlyemelőknél és az erőemelésben vannak célként kilogramok.
Ezt azért érdemes bevésned mert ha neked nap mint nap a kilogramok pörögnek a feledben akkor majd azon leszel mindenáron hogy ezt elérd.Így meg nem az izommunkára fogsz koncentrálni hanem a súlyt próbálod minél könnyebben a-ból b-be juttatni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!