Teljesen kezdőként mennyi súllyal kezdjek el fekvenyomni? 21/F
én 14 évesen 30 kilóval keztem és nagyon vékony voltam :D
és te nemtudom mennyivel kezd, próbáld ki mondjuk 40 kilóval és ha nagyon könnyű, tegyél még rá sújt:D
17f
Két gondolat jutott eszembe. Első, hogy próbálkozhatsz először keretben, ahol vezetve van a rúd és nem bír esni sem, mert ha nagyon nem megy, egyszerűen csak visszaakasztod és kimászol alóla.
A másik gondolatom, hogy a sima fekvenyomó padon fokozatosan emeled a súlyt. Próbálj meg 15 nyomni mindig. A hosszú rúd 20 kg. Ha megy a 15, teszel még rá mondjuk két 5 kilóst.
Szerintem, bár nem írtad, hogy hány kiló vagy és azt sem, hogy milyen lehet az erőnléted (életvitel, hajdanán sportolás), de egy olyan 60 kilónak menni kéne. Kb 8*
én nyomtam rúdba ment a 10
aztán nyomtam 40 kg-ba ment a 10
aztán 50 be, abból előszőr nem ment, majd amikor ment a 10 (ezt viszonylag hamar elértem) akkor emeltem 55 kg-ra
Aláfekszel a rúdnak, megcsinálsz 10 ismétlést.
Felteszel 5-5 kilót, aláfekszel, megcsinálsz 10 ismétlést. Felteszel 5-5 kilót... Folytassam?
Ha már kezd nehéz lenni, akkor ne 5-5, hanem a legkisebb található súllyal. (1,25-1,25, vagy 2,5-2,5 kg)
Egyébként meg a terembe megkérsz egy srácot hogy segítsen. Fekve amúgy se szabadna egyedül nyomni, főleg kezdőként. Elmondhatod neki nyugodtan hogy most kezded, nem tudod mennyit bírsz, legyen ott, hogy ne halj meg.
Bárki szívesen segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!