Deadlift mellé még milyen gyakorlatokat érdemes betenni háthoz?
Figyelt kérdés
Fél éve kezdtem a kondit és 1 hónapja óvatosan a deadliftet. Tudom nem hát, de ahhoz raktam. Mit tegyek be mellé még hátra?2023. ápr. 13. 18:09
1/7 anonim válasza:
Te magad írod, hogy a deadlift nem hátgyakorlat. Akkor mi az, hogy mit tegyél be mellé hátra? Mindent, ami hát! Evezés, fűrészelés, csigás lehúzás, húzódzkodás, egyebek. Fél éve edzel, és nincs egy normális gyakorlatszelekciód?
2/7 A kérdező kommentje:
Eddig hátra csináltam széles és szűk lehúzást csigán. Mellé csigás evezés szűken. Illetve a csukját is edzettem. Elkezdtem a deadliftet és nem tudtam mely gyakorlatot érdemes kihagyni ezek közül (amit eleve edz a deadlift). Ezek szerint semmit. Köszönöm szépen
2023. ápr. 13. 18:22
3/7 anonim válasza:
Ba. meg, a deadlift nem hátgyakorlat, kismilliószor le lett írva, miért nincs agyatok?🤦♀️🤦♀️
4/7 anonim válasza:
A deadlift megedzi a deréki izmokat, a gerencmerevítőt, és valamilyen mértékben a trapéz néhány rostját, de hát tekintetében ennyi. A deadlift egy alsótest fókuszú gyakorlat.
5/7 anonim válasza:
A deadlift NEM hát gyakorlat. De ezt te is tudod, mert le is írtad, mégis megkérdezed, hogy milyen hátgyakorlatot csinálj még-e mellé. Most akkor tudod, hogy nem hát gyakorlat, vagy sem? :D
A deadlift leginkább a farizmot, gerincmerevítőt és combhajlítódat fogja edzeni.
6/7 A kérdező kommentje:
Így van. Tisztában vagyok vele (most már), hogy nem hát gyakorlat. A gerincmerevítő és derékizmokat tudtam. Mivel sajnos egy komplett hát edzés után már alig marad energiám a bicepszre így nem akartam olyan gyakorlatot végezni pluszba ami esetleg deadlift során stimulálva van. Köszönöm a segítséget mindenkitől
2023. ápr. 13. 20:13
7/7 anonim válasza:
A felhúzás egy komplex minden gyakorlat.Ezért azt ajánlom hogy óvatosan vele!!
Persze ha célod az izomtömeg es nem pedig a sok ember körülötted ahogy 170 kilókat rángatsz fel.
Inkább hatgyakorlattá válik ha tőkéről és széles fogással húzod.
Viszont nem változik lényegében az izmok amortizációja .csak annyiban hogy a lábadat jobban kíméli.Ezt regeneració szempontjából érdemes figyelembe venned mielőtt még teletüzdeled az edzéseidet egyéb hátgyakorlatokkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!