Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hátsó combra milyen gyakorlato...

Hátsó combra milyen gyakorlatokat lenne érdemes végezni?

Figyelt kérdés
Gyenge a hátsó combom

2022. szept. 4. 18:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Felhúzás, és annak bármelyik variációja.
2022. szept. 4. 18:57
 2/14 A kérdező kommentje:
De kiegészítőre gondoltam
2022. szept. 4. 19:28
 3/14 anonim ***** válasza:
Lábhajlítás. Ha van lehetőséged válogatni a teremben, akkor az ülő lábhajlítást válaszd, ha nincs ilyen gép, akkor bármelyik mehet.
2022. szept. 4. 19:44
 4/14 anonim ***** válasza:
Merevlábas felhúzás rúddal, vagy kézisúlyzóval, illetve lábhajlító gép. Ennél több nem kell.
2022. szept. 4. 19:52
 5/14 A kérdező kommentje:
Azt mondják, hogy 3 hetente jó variálni
2022. szept. 4. 20:19
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

#5:

Ez az esetek nagy többségében nem igaz. Ha egy gyakorlat beválik, miért cserélnéd le 3 hét után?

Az erőszintedet sem fogod tudni nyomon követni, ha 3 hetente váltogatsz.

2022. szept. 4. 20:24
 7/14 A kérdező kommentje:
Mert megszokja az izom és nem lesz újfajta terhelés, ami stimulálná
2022. szept. 4. 20:40
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Melyik 2011-es blogon olvastad, hogy három hetente cserélni kell a gyakorlatokat? Vagy melyik okos spanod mondta ezt a baromságot?

A gyakorlatokat ha úgy van, akkor 30 évente sem kell cserélni, nemhogy három hetente. Amire te gondolsz, az a progresszió, azaz a súly, az intenzitás és a volumen variálása, programozása. Ezt kell 4-6-8-12 hetente (kinek mi) variálni, logisztikázni, hogy a súlyok emelkedni tudjanak, ezáltal megteremtődjön a progresszió, ezáltal új stimulust kapjanak az izmok.

Persze cserélgetheted három hetente a gyakorlatokat is, de akkor pár hónap/év múlva ki fogsz írni még egy kérdést, hogy "sziasztok, nem tudjátok véletlenül miért nem vagyok még mindig se izmos, se erős".

2022. szept. 4. 20:46
 9/14 anonim ***** válasza:

#7:

"Megszokja az izom" - szerintem ez nézet a 2000-es években megdőlt. Az izom szempontjából mozdulatot végzel nem gyakorlatot, a combhajlítódnak mindegy hogy fekve, vagy ülve hajlítod be. Egyik másik pozícióban jobban meg lehet nyújtani a combhajlítót, de a mozdulat ugyanaz. Ha megakadsz X idő után egy gyakorlatban ott, ahogy #8 is írta, 99% hogy az intenzitás variálásában van a kutya elásva.

2022. szept. 4. 21:49
 10/14 A kérdező kommentje:

Itt írja, hogy 3 hetes hullámokban edzenek. Azt már nem tudom melyik cikkben olvastam, de valahol írták, hogy a kiegészítőket is cserélik 3 hetente

[link]

2022. szept. 4. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!