Hány ismétlést érdemes elérni a következő saját testsúlyos gyakorlatokból mielőtt elkezdem a súlyzózást is?
Figyelt kérdés
-Húzódzkodás alsó/felső fogással
-Tolódzkodás
-Fekvőtámasz
-Invertált evezés
2023. febr. 12. 18:11
1/7 anonim válasza:
Ezeknek a "felkészülő, felkészítő" baromságoknak semmi értelme. Mitől készítene fel a súlyzós edzésre egy fekvőtámasz, vagy egy invertált evezés? Ez olyan, mint ha valaki úgy készülne focizni, hogy előtte hónapokig/évekig csak eljár futni. Minek? Tessék eljárni foci edzésre, aztán ott megtanulsz focizni és futni is. Esetedben is okosabb lenne, ha felesleges körök helyett spórolnál magadnak hónapokat, és egyből nekiállnál megtanulni a súlyzós mozgásmintákat és alapgyakorlatokat (mint minden normális ember, aki gyúrni szeretne), mellette pedig az edzéstervedbe nyugodtan integrálhatod a húzódzkodást, a tolódzkodást, meg a többi saját testsúlyos gyakorlatot, amit aztán később tudsz majd plusz súllyal végezni.
2/7 anonim válasza:
Szerintem sincs az ilyen felkészítő edzéseknek semmi értelme. Kezd el a súlyzós edzést, neked megfelelő súlyokkal!
3/7 anonim válasza:
jól mondják az előző válaszolók.
általában ezt azért csinálják az emberek hogy ne legyenek túl véznák mikor terembe mennek, de nyugottan le lehet menni véznaként, vagy 50kg felesleggel is a terembe, ugyanis senkit nem érdekel hogy nézel ki, +a többség pont olyan véznán kezdte mint te, vagy elhízottként.
4/7 anonim válasza:
Igaza van az előttem szólóknak. Az a fontos, hogy a teremben ötvözd a súlyzós és a saját testsúlyos gyakorlatokat, pl. tricepsznél menjen szűknyomás egyenes/ferdepadon, majd tolódzkodás, illetve pl. karhajlítás egykezes súlyzóval és tolódzkodás. Jó szuperszetteket lehet építeni hátedzésnél is a húzódzkodás és a felhúzás kombinálásával. A gépeket kevésbé használd, ha lehet, mert a mélyizmokat, stabilizátorokat kevésbé edzi, maximum rehab célokra jó, vagy ha pl. nem vagy elég erős a húzódzkodáshoz, akkor még próbálkozhatsz lehúzással, de célszerűbb inkább a húzódzkodás negatív szakaszát gyakorolni ilyenkor. Az igazi erőt a szabad súlyos és saját testsúlyos edzés ötvözése adja, erre esküszik sok sportoló.
5/7 anonim válasza:
Szerintem ezekből aki terembe megy le tud nyomni pár tucatot, kivéve a húzódzkodás. Emellet ha ezeket tudod van egy izomtudatosságod és eleinte könnyebben mennek a gyakorlatok, de utána csak a súlyok növelésével jutsz előre és nem feltétlenül támogatják egymást. Viszont az izom formájához hozzáad a sajáttestsúlyos gyakorlat, az a kérdés milyen izmokat akarsz szerintem.
6/7 anonim válasza:
Így van, ahogy az 5-ös írja. Még hozzátenném, hogy ahogy erősödsz, és nő az izomtömeged, tehát a testsúlyod is, úgy a saját testsúlyos gyakorlatok is kihívást fognak jelenteni továbbra is. Tehát érdemes ötvözni azokat a súlyzóval.
7/7 anonim válasza:
Előző (6) vagyok. Én kb. 60 kilósan kezdtem el kondizni (súlyzók és saját testsúly, tehát hátnál húzódzkodás, tricepsznél és mellnél tolódzkodás). Akkor fél év elteltével ment 10 húzódzkodás pihenten (tehát a második szériában már max 8, de rest-pause-zal feltornáasztam 10-ig. Azóta sokat erősödtem és gyarapodtam. Eltelt 17 év, most 104 kiló vagyok, és ugyanannyi ismétlésre vagyok képes a húzódzkodásban, mint amikor csak egy éve kondiztam. Laikus erre azt mondaná, hogy ez akkor nokedli forma, pedig ha belegondolunk, bár az ismétlés ugyanannyi, mégis 44 kilogrammal többet emelek minden húzódzkodásnál. Tehát igenis fejlődtem. A lényeg, hogy a súlyzók mellett se hagyd el a jól bevált alap sajátsúlyos gyakorlatokat: a tolódzkodást és a húzódzkodást. Akár plusz súllyal is nehezítheted őket, ha szükségesnek érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!