Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy lehet az, hogy 1800...

Hogy lehet az, hogy 1800 kalória teljesen tarthatónak tűnik?

Figyelt kérdés

8 hete belekezdtem egy szálkásításba, 2g/testúlykg fehérje, heti 4-5 edzés, és 1800 kalória. Az oka szimplán az, hogy a magasságomhoz képest relatív sok zsír van rajtam és nem láttam értelmét annak, ha erre kezdek el építkezni, sokkal logikusabbnak tartom azt, hogyha most megyek le egy alacsonyabb testzsírszázalékra, és majd onnan szépen lassan elindulok. Hosszútávra tervezek, ezért amint elérem a kívánt súlyt sem szeretnék eszetlen tömegelésbe kezdeni (1x már megjártam ezt.. :D), hanem szintentartásnyi kalórián fogok edzeni. (2 és fél éve edzek már, ebből 10 hónap fogyás volt (-40kg), a többi része pedig a súlyzós edzés)

Elég magas a napi aktivitásom (napi 20.000 lépés + az edzés), így ez az ~1700 kalória kevésnek tűnhet, viszont elég alacsony vagyok kb. 170cm, 8 hete voltam 77kg, most 72kg, szóval ez nagyjából kb. 700-800-as deficit lehet naponta.

Egyszer sem volt semmi kilengésem, teljesen tarthatónak néz ki ez. Az alvásom nyilván romlott, de hát deficitben mindenkinek rosszabb az alvása. Az edzésteljesítmény sem rosszabbodott. Semmiben sem gyengültem, a legtöbb izolációs gyakorlatnál még erősödtem is. (bicepsz+tricepsznél)

A kérdés szimplán annyi, hogy hogyan lehet az, hogy ez teljesen tartható? Egyik ismerősöm szerint simán ehetnék 2500 kalóriát is, és ezzel csak éheztetem magam, de egyáltalán nem érzem azt, hogy ez az 1800 kalória negatív irányba vinne el, legalábbis az edzésteljesítményt/közérzetet nézve.

2023. ápr. 1. 16:15
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Jó étrenddel könnyen tartható minden diéta. Mikor az utolsó kilókat adtam le szálkásításnál, még ennél is kevesebbet ettem, mégis teljesen jól éreztem magam.
2023. ápr. 1. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!