Mennyire ajánlatos ilyen sérüléssel lábat edzeni?
Bal oldali csípőfájdalommal mennyire ajánlatos edzeni? (már egy 40kgos guggolás is fájdalommal/szúró/égő érzéssel jár, pedig nem éppen 40kg lenne a munkasorozatom..)
Mármint, az egyértelmű, hogy így a guggolás/lábtolás kilőve.
Viszont az érdekes az, hogy merevlábas felhúzásnál nincs semmi fájdalom, pedig az egy csípőhinta gyakorlat.
Gondolom ott is kap terhelést a csípő, de akkor miért nem érzek fájdalmat?
Mondanám, hogy simán terhelném így, hisz nincs semmi fájdalom, viszont ez nem éppen egy olyan sérülés, amiből fel fogok épülni 1 hét után és tartok tőle, hogy habár nem érzek fájdalmat RDL, combhajlító, illetve combfeszítő gépnél, mégsem merem terhelni.(már lassan fél éve tart ez)
Jogosan kellene kihagynom így a lábedzést, vagy ha nem érzek fájdalmat nem lehet semmi gond?
"ha nem érzek fájdalmat nem lehet semmi gond?"
Erre senki nem tud neked látatlanban garanciát vállalni, de ha megvannak azok a bizonyos mozgásminták, amiknél jelentkezik a fájdalom, a többinél pedig nem jelentkezik, akkor én csak a fájdalmas mozgásmintákat (gyakorlatokat) kerülném, a komplett lábedzést biztosan nem hanyagolnám, de ez hozzáállás kérdése is. Én kezdő koromban nagyon túlmisztifikáltam a fájdalmat, és ha egy kicsit is éreztem valamimet, már szaladtam is orvoshoz, aztán álltam neki napi 3 órákat nyújtani/mobilizálni, pedig csak túlparáztam. Mai fejemmel már el tudom dönteni, hogy mi az a fájdalom, ami tényleges sérülést takar, és foglalkozni kell vele, és mi az a fájdalom, ami valójában le van szarva. Az biztos, hogy ha a következő hetekben nem múlik a problémád, akkor nézz el egy gyógytornászhoz, az a biztos.
Kétlem, hogy el fog múlni a következő hetekben. Már lassan fél éve tart, azt hittem majd elmúlik magától, ezért nem is foglalkoztam vele.
Erőszakkal lábtolóztam, hiába fájt, hiába nem tudtam lábra állni 1-1 szett után, akkor is.
Aztán a múltheti lábtolónál valami mégjobban félrement, mert éreztem, hogy belül kattog valami, e mellé mégjobban szúrt, és konkrétan nem tudtam 5 percen keresztül kikelni a gépből..
Bárki, aki ezt olvassa, Ti ne várjatok fél évet sérüléssel, ha érzitek, hogy komoly, azonnal menjetek orvoshoz.
Mindenesetre elmegyek edzeni. Vádli + combhajlító + rdl + combfeszítő + combközelítő. Ha kihagynám ezt, szerintem 1 hétig bűntudatom lenne.. :D
"Erőszakkal lábtolóztam, hiába fájt, hiába nem tudtam lábra állni 1-1 szett után, akkor is. Aztán a múltheti lábtolónál valami mégjobban félrement"
Na itt cseszted el, ez a része volt hülyeség. Ha gondolod, akkor belinkelem ide egy gyógytornász profilját, aki kifejezetten erősportolók rehabilitációjával foglalkozik.
Ne eddz, én tudom hogy rossz kihagyni de tönkreteszed magad és később rosszabb lesz.
Nekem volt csípőfájdalom régebben amikor túlerőltettem a guggolást. Kb 2 hónap gyógytorna és elektromos fájdalomterápiával szinte teljesen elmúlt. Háziorvos küldött a reumakórházba, ott pedig a doki a kezelésekre. Mondjuk a kórházban a doktort rohadtul nem érdekelte hogy alakult ki a fájdalom de végülis a terápia/torna segített, az alkalmazottak kedvesek voltak.
Azóta nem csinálok értelmetlenül sok guggolás sorozatot, jobban odafigyelek magamra, fájdalom nélkül tudok edzeni illetve edzés után se fáj már. Sose derült ki hogy pontosan mi bajom volt amúgy, az orvos leszrta már az elején, kontrollra vissza se mentem mert már jól voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!