Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi lenne a helyes az alábbiak...

Mi lenne a helyes az alábbiak esetében?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

70kg vagyok 170cm

75kg-ra fel szeretnék menni. Többre nem. Viszont most ami van rajtam kiló az zsír. Tudom, nem vagyok vastag típus, sőt, de ami van rajtam kiló az az úszogumin és a tokámon van.

Kérdésem az lenne, hogy ez esetben mi a jó megoldás?

Heti 3x súlyzós edzést csinálnék.

Tömegeljek, apránként 75kgra ? És onnan le szálkásítsak?

Nem szeretném azt, hogy elérjem a 75kg ot és a tokám meg a fejem még nagyobb lenne.

2023. márc. 17. 20:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Egyszer így is, úgy is kell majd szálkásítanod.

170cm és 72kg voltam, amikor elkezdtem tömegelni. Hiba volt, ha újra csinálnám máshogyan kezdenék neki. Már egyébként sem volt alacsony testzsírszázalékom, felszedtem 7 hónap alatt 10kgot.

Most vagyok 73,5kg, kb. 13-15% tzs, 2 év edzés után, de jelenleg is szálkásítok, kb 70kg a cél.

Én azt ajánlom, hogyha mentálisan zavar, hogy zsírosabb leszel (engem zavart, de csak azért, mert 106kgról indultam), akkor erre nem kellene eszetlen tömegelésekbe kezdeni, hanem inkább lemenni egy alacsonyabb testzsírszázalékra és onnan szépen lassan építkezni.

Ha pedig nem zavar, akkor tolják nyugodtan, de 200-zas többletnél ne egyél többet (ez is havi +1kgot fog jelenteni, ami még kezdőként elmegy, de később ez nagyon sok már)

Egyébként pedig, +5kgtól ne számíts sok vizuális változásra rövid idő alatt.

Persze, ha pl 1 év alatt jön fel az az 5kg, annak nagyobb része valószínűleg izom lesz és sokkal jobb is lesz a végeredmény, mintha gyorsan híznál. Elhízni bárki tud.

2023. márc. 17. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!