Érdemes súllyal nehezített saját testsúlyos gyakorkatokat végezni?
Nem biztos, hogy ha ez a kérdés felmérés, akkor érdemes magad Saevhez hasonlítani. Akiamúgy biztosan nem csak ilyen gyakorlatokat csinál, hanem mindent is, plusz kox.
Mindenesetre a testépítés szó szerint építkezés. Az ember edzésről edzésre növeli a terhelést, mindig egy hajszállal túlmegy a komfortoson. De addig is el kell egyáltalán jutni, hogy csinálni tudj egy húzódzkodást. Ha az már megy, akkor lehet továbbmenni és súlyokkal operálni.
Nagyon is érdemes, de csak akkor, ha pl. a többedik sorozatnyi húzódzkodásnál, tehát fáradtan is simán megy a tíz. Akkor pl. egy 10-15 kg-os kézisulyzót a lábfejeid között tartva vagy súlyövön tárcsával/kettlebellel sokkolhatod az izmaidat, mivel jóval nehezebb lesz.
Tolódzkodásnál ugyanez, én valaha nagyon jó fekvenyomás-tolódzkodás szuperszetteket tartottam, ahol plusz 15-20 kg-mal tolódzkodtam 6-8-at. Mára visztont kissé meghíztam így épp elég kihívást jelent "csak" saját testsúllyal tolódzkodnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!