Milyennek számít az, ha valaki 100 kilóba belenyom 8 ismétlést?
Most edzésmúltról meg testsúlyról feledkezzünk meg.
Ha valaki 100kg-mal nyom fekve, és bele tud nyomni 8 szabályos, lassú, kontrollált ismétlést, akkor arról mit gondoltok?
Ha valakitől ezt meghalljátok/meglátjátok hogy ennyivel csinálja, úgy hogy mást nem tudtok az illetőről, akkor ezt a teljesítményt jónak, átlagosnak, vagy pedig rossznak tekintitek?
De igen ezt nem értem, 80kg-osan testsúly 1x-esével szériázni az nem rossz, de ha behízok és 20kg-mal több zsír lesz rajtam, úgy 100kg-hoz annyival nyomni az már rossz.
Ha meg visszafogyok 80-ra, leadom azt a 20kg zsírt, akkor meg megint jó lesz, mert megint 80kg-osan nyomok ki annyit? Ez hülyeség szerintem.
Edzésmúltról meg testsúlyról nem lehet megfeletkezni, mert nagyon is számít.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, ha az illető naturál és sose koxolt, akkor 100 kg-ba 8 ismétlés az jónak mondható.
Ha 80 kilósan 80 kilót nyomtál ki, és utána behíztál 20 kg ot, úgy hogy közben folytattad az edzést, most vagy 100 kg, akkor lazán ki kell mennie a 100 kg ks fekvenyomásnak. De inkább több is mint 100 kg nek. Olyan nincs hogy behíztál csak 20 kiló zsírt úgy hogy közben edzettél. Ezért nem mindegy a testsúly. Nagyobb testsúlyhoz nagyobb erő párosul. A guggolás az ide rossz példa, mert a nagyobb testsúlyú embernek a nagyobb testsúlya hozzájön a súlyhoz. Fekvenyomás az jobb példa.
Ha neked 100 kilóra felhízva megmaradt a 80 kg os fekvenyomás maxod, akkor nem volt semmi érdemleges edzésed míg híztál 20 kg ot. Ezáltal te gyengültél. Azért tudsz kinyomni továbbra is 80 kg ot, mert a nagyobb testsúlyod miatt megmaradt az az erő. De a testsúlyodhoz képest gyengültél.
"Tehát ha visszamegyek 100kg-ról 80-ra nem fogok legyengülni, 80kg-ba ugyanúgy beletudok majd nyomni."
Ez nem ilyen egyszerű.. :D Simán tudsz annyit gyengülni, hogy még rosszabb formát hozz, mint alapból hoztál.
valóban nem lehet elvonatkoztatni az edzésmulttól és a testsúlytól.
+ az se mind1 hogy naturál-e az illető.
de egyébként sokan 8-10éves edzésmulttal 85-90 kilósan se tudnak belenyomni a 100-ba 8-at
pont ma néztem johny v 2éve felrakott push edzését, és ő 90-be nyomott 8-akat
úgy hogy akkor már edzett 8-10 éve, és volt 85-86kg.
csodálkoztam is mert én csak 2éve edzek és ugyanúgy 90-be tologatom a 8-akat 86 kilósan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!