Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyennek számít az, ha...

Milyennek számít az, ha valaki 100 kilóba belenyom 8 ismétlést?

Figyelt kérdés

Most edzésmúltról meg testsúlyról feledkezzünk meg.

Ha valaki 100kg-mal nyom fekve, és bele tud nyomni 8 szabályos, lassú, kontrollált ismétlést, akkor arról mit gondoltok?

Ha valakitől ezt meghalljátok/meglátjátok hogy ennyivel csinálja, úgy hogy mást nem tudtok az illetőről, akkor ezt a teljesítményt jónak, átlagosnak, vagy pedig rossznak tekintitek?

2023. febr. 12. 12:00
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
75%

"edzésmúltról meg testsúlyról feledkezzünk meg"

Hogy feledkezzünk már meg? Ha egy 70 kilós kezdő nyom bele a 100-ba 8 ismétlést, az elképesztő teljesítmény, ha viszont egy 90 kiló fölötti haladóról beszélünk, aki már évek óta edz, annál ez maximum átlagos, de inkább átlag alatti teljesítmény. A fekvenyomás, meg úgy amúgy az alapgyakorlatok pont azok, ahol az edzésmúlt és a testtömeg az egyik legjelentősebb mutatója és viszonyítási alapja annak, hogy hol tart az illető. Ráadásul nagyon nem mindegy, hogy egy 8 ismétléses sorozat hányas az RPE skálán az adott illetőnek. Nekem például 100 kilóba 8 ismétlés maximum RPE7, valakinek RPE5, másnak meg simán RPE10. Nézz körül ezen az oldalon a paramétereid alapján, és látni fogod, hogy milyen a teljesítményed az átlaghoz képest:

[link]

2023. febr. 12. 12:10
 2/31 A kérdező kommentje:

Mert itt általánosságban kérdezek, laikus szemmel, ott nem számít a testsúly meg az edzésmúlt.

Csak ha valaki meghallja egy emberről, hogy 100kg-ba 8 ismétlést belenyomott akkor mit hisz róla, erősnek hiszi, átlagosnak, gyengének?

2023. febr. 12. 12:16
 3/31 anonim ***** válasza:
93%

"ha valaki meghallja egy emberről, hogy 100kg-ba 8 ismétlést belenyomott akkor mit hisz róla"

Visszakérdezek, hogy hány kiló az illető, és mióta edz.

2023. febr. 12. 12:26
 4/31 anonim ***** válasza:
85%
Laikusnak hiába mondasz ilyeneket,nem tud mihez viszonyítani. Azt fogja mondani, hogy "aha, oké"
2023. febr. 12. 12:31
 5/31 anonim ***** válasza:
41%
Na, én laikus vagyok. Elsőre azt mondom, hű, tuti erős. Aztán kicsit gondolkozok rajta és egyből jönnek a kérdések... Nő, férfi, milyen fizikum? Aztán arra jutok, hogy átlagos alkatú férfi, aki nem odabent punnyad és ülve éli az életét, hanem végez némi rendszeres fizikai munkát hm... Lehet megcsinálja? Talán nem 8x, de szerintem egynél többször.
2023. febr. 12. 12:40
 6/31 anonim ***** válasza:

Ha beírod a strengthlevel-be, akkor alul az alábbiakat írja ki:

"Step 1 - Compare to all male lifters

We estimated that your one-rep max is 124.2 kg as you lifted 100 kg for 8 repetitions.

We then compared you to other male lifters who tested with Strength Level.

Result: stronger than 74%"

2023. febr. 12. 12:47
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem általánosságban jó, sok kondis nem jut el erre a szintre, évtizedek alatt sem (mert fogalmuk sincs hogy kell edzeni és alapból nem nagy darab emberek). Nyilván ha 190cm vagy és 100+ kiló akkor nem nagy szám.
2023. febr. 12. 13:40
 8/31 A kérdező kommentje:

Amúgy mi köze van a testsúlynak a fekvenyomáshoz?

Ezt én sosem tudtam megérteni. Régen voltam 80kg szálkásan, ekkor simán kitudtam nyomni 80kg-ot, aztán nem volt elég időm, akaratom, telt az idő és csak edzegettem, kajára sem figyeltem, behíztam 100kg-ra, kb. majdnem 20kg zsírt felszedtem, viszont ugyanannyival nyomtam fekve mint 80kg-osan.

Ezt nem értem, ha valaki 80kg-osan nyom ki 80kg-ot az miért jobb mint ha valaki 100 kg-osan?

Amikor szálkás voltam akkor nem számított rossznak az, hogy kinyomtam a testsúlyom 1x-esét többször is, viszont behízás után,több mint 20kg felesleggel + több edzésmúlttal már rossznak számít?

2023. febr. 12. 13:54
 9/31 anonim ***** válasza:
65%

Nekem 2 hónap edzéssel egyelőre a 90 kg be megy 4 ismétlés. Nagyobb súllyal nem próbáltam. Szerintem 100 kg 1 szer menne ki nekem. Ha magamhoz viszonyítom a dolgot, én mire eljutok oda hogy 100 kg be menjen 8 ismétlés. Az még 2 hónap szerintem, akkor már azért átlag feletti fizikumom lesz. Már most is ha végig sétalok a strandon akkor átlag feletti lennék 2 hónap edzéssel, 194 centivel, 90 kilósan.

Én azt mondom arra aki 100 kg be belenyom 8 at, hogy az már nem gyenge. Mert erre 100 emberből átlagosan max 1 ember képes. Odaállíthatunk a fekpad mellé egy bármilyen fizikai munkát végző erős embert. Egy átlagos 80-90 kilós kőműves ember nem fog tudni belenyomni a 100 kg be, hiába tolja első osztályúan a talicskát tele betonnal dombnak felfelé. Vagy hiába tudja egész nap lapátolni a sódert a betonkeverőbe.

De szerintem ha egy laikusnak akarod elmondani az erődet számokban. Akkor azt ne így mond hogy 100 kg be 8 ismétlés. Mert egy laikus az nem tudja hogy milyen szinten kezd el nehezedni a súly az ismétlések számával. Sokan azt hiszik hogy a nyolcadik ismétlés is ugyan olyan nehézségű mint az első. Ezért inkább az 1 ismétléses maxoddal kell dicsekedni. Pl 140 kg be megy 1 ismétlés. Az sokkal nagyobbat villant egy laikus szemében.

2023. febr. 12. 14:00
 10/31 anonim ***** válasza:
Mert van köze. Szerinted miért vannak súlykategóriák egy erőemelő versenyen. Szimplán fizikai okai vannak, ugyanis test mozgat testet, tömeg mozgat tömeget, így működik a mechanika. Világos, hogy az erőszint ennél bonyolultabb, ugyanis képbe jön az idegrendszeri adaptáció, a mindset, a testfelépítés, az arányok, az izületek vastagsága, a technika, ezer dolog. Én is anno 65 kilósan képes voltam leguggolni 140 kilóval, amíg nálam kétszer nagyobb haladók ennél jóval kisebb súlyokkal csinálgatták a félismétléseket meg a rogyasztásokat vért izzadva, ettől függetlenül azért érdekes, hogy 65 kilós versenyzőket azért rohadtul nem látsz 180-200 kilós súlyokkal guggolni, pedig ez egy magasabb súlykategóriában a kezdőfogás szintje.
2023. febr. 12. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!