Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy edzzek 4 napot egy héten...

Hogy edzzek 4 napot egy héten úgy, hogy legyen mindig legalább egy pihenőnap az edzések közt?

Figyelt kérdés

Azt írják kb. mindenhol, hogy legalább 1 napot érdemes kihagyni az edzésnapok közt, hogy regenerálódjak.

Azt is írják, hogy 3-4 edzés legyen egy héten.

Jelenleg 3 napot edzek egy héten, a csütörtök-péntek marad ki, itt kicsit lustának érzem magam néha, váltanék heti 4 napra.

Ha hétfő-szerda-péntek-vasárnap felállásban edzenék, a vasárnap után azonnal hétfő, és nincs kihagyás.

Ezt ti hogy oldjátok meg?

2023. jan. 30. 02:49
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Ezt sehogy nem tudod megoldani úgy, hogy ne legyen olyan heted, amin 3 napot edzel. Amúgy meg
2023. jan. 30. 05:15
 2/10 anonim ***** válasza:
28%

"Azt írják kb. mindenhol, hogy legalább 1 napot érdemes kihagyni az edzésnapok közt, hogy regenerálódjak."

Kik írják? Hol írják?

A narancsbőrös anyuykák a femcafé fórumon? Esetleg kiskegyedben olvastad?

2023. jan. 30. 06:46
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell egy nap pihenő ha más izmok dolgoznak. Sokan edzenek 6 napot egy héten és fejlődnek rendesen.
2023. jan. 30. 07:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy 3-as mondja, külön kell edzeni.
2023. jan. 30. 07:51
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Ez nem sport hanem alapszintű matek.

Egy hét 7 napból áll, ha 4 napot akarsz edzeni egy héten, és minden edzésnap után egy napot akarsz pihenni, akkor az 4 + 4, vagyis nyolc nap. Egy hét nem 8 napból áll. Ennyi.

2023. jan. 30. 09:15
 6/10 anonim ***** válasza:
85%
Max ha tologatod a napokat akkor tudod megoldani. Hétfő szerda péntek vasárnap. Majd nem hétfőn mész hanem kedden. Kedd csütörtök szombat, hétfő. Így akkor egyik héten 3 napot edzel, másikon 4 et. De ezzel ne foglalkozz, csak azzal hogy minden másnap menj, és akkor felesleges számolgatni hogy melyik napokon menjek, meg akkor mennyit mentem egy héten. Így akkor felesleges számolgatni. Mész minden másnap ahogy kijön azt kész.
2023. jan. 30. 10:45
 7/10 anonim ***** válasza:
84%
Csináld AB-AB-- vagy A-A-A-- bontásban, szerintem ez a két leggyakoribb.
2023. jan. 30. 15:43
 8/10 anonim válasza:
100%
Felejtsd el azt a fogalmat, hogy hét. Vannak egyes napok és kettes napok. Egyes napokon edzés, kettes napokon nem. Ugyan úgy rendszer a testednek. Az sem 7 napos ciklusokban működik.
2023. jan. 30. 15:45
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt izomcsoportonként érdemes pihenőket tartani, nem feltétlen az egész testednek(bár érdemes teljes pihenőnapokat beiktatni)

Én felső-alsó testes edzéseket csinálok. A nap felsőtest B nap láb C nap pihenő és ezt folyamatosan csinálom, a hét napjától függetlenül.

2023. jan. 30. 23:35
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Végülis az edző csinált nekem tervet (push meg pull napokkal, mindkettőn van valamennyi láb), miután mondtam neki, hogy 4 napot szeretnék.

Ugyanezeket mondta, hogy nem kell mindig egy nap kihagyás, szóval most így lesz:

Push Pull x Push Pull x x

2023. febr. 6. 02:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!