Hogy edzzek 4 napot egy héten úgy, hogy legyen mindig legalább egy pihenőnap az edzések közt?
Azt írják kb. mindenhol, hogy legalább 1 napot érdemes kihagyni az edzésnapok közt, hogy regenerálódjak.
Azt is írják, hogy 3-4 edzés legyen egy héten.
Jelenleg 3 napot edzek egy héten, a csütörtök-péntek marad ki, itt kicsit lustának érzem magam néha, váltanék heti 4 napra.
Ha hétfő-szerda-péntek-vasárnap felállásban edzenék, a vasárnap után azonnal hétfő, és nincs kihagyás.
Ezt ti hogy oldjátok meg?
"Azt írják kb. mindenhol, hogy legalább 1 napot érdemes kihagyni az edzésnapok közt, hogy regenerálódjak."
Kik írják? Hol írják?
A narancsbőrös anyuykák a femcafé fórumon? Esetleg kiskegyedben olvastad?
Ez nem sport hanem alapszintű matek.
Egy hét 7 napból áll, ha 4 napot akarsz edzeni egy héten, és minden edzésnap után egy napot akarsz pihenni, akkor az 4 + 4, vagyis nyolc nap. Egy hét nem 8 napból áll. Ennyi.
Egyrészt izomcsoportonként érdemes pihenőket tartani, nem feltétlen az egész testednek(bár érdemes teljes pihenőnapokat beiktatni)
Én felső-alsó testes edzéseket csinálok. A nap felsőtest B nap láb C nap pihenő és ezt folyamatosan csinálom, a hét napjától függetlenül.
Köszönöm mindenkinek!
Végülis az edző csinált nekem tervet (push meg pull napokkal, mindkettőn van valamennyi láb), miután mondtam neki, hogy 4 napot szeretnék.
Ugyanezeket mondta, hogy nem kell mindig egy nap kihagyás, szóval most így lesz:
Push Pull x Push Pull x x
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!