Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nyújtás pihenőnapokon?

Nyújtás pihenőnapokon?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy ha a pihenőnapokon is végzünk nyújtásokat, az segít a regenerálódásban.

De hogy érdemes ezt kivitelezni? Minden pihenőnapon lehet? Milyen bemelegítés szükséges előtte?

2022. okt. 1. 09:57
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
YouTubeeeeee
2022. okt. 1. 10:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a nyújtásod fokozatos és ésszerű, akkor komolyabb bemelegítést nem igényel. És igen, mitől ne nyújthatnál minden pihenő napon, vagy igazából bármikor? A nyújtás fontos és egészséges.
2022. okt. 1. 10:41
 3/7 A kérdező kommentje:

Akkor nincs az a mennyiségű nyújtás, ami negatív hatással lehetne a súlyzós edzésre?

Hideg izmokat nyújtani nem sérülésveszélyes? Emiatt gondoltam, hogy kis karkörzésekkel meg gimnasztikával nem lehet rá normálisan bemelegíteni, és szükség lenne valamilyen mozgásformára előtte, hogy kis vér kerüljön az izmokba, pl kardió, vagy könnyű súlyokkal/saját testsúllyal végzett "pumpálás" hatására.

Mindenesetre elnézést, ha hülyeségeket kérdezek, de jobb egy hülye kérdés, mint egy sérülés.

2022. okt. 1. 12:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"nincs az a mennyiségű nyújtás, ami negatív hatással lehetne a súlyzós edzésre?"

De, de az átlag gyúrósok annyira merevek és kötöttek, hogyha minden nap órákat jógáznának, akkor sem vinnék túlzásba.

"Hideg izmokat nyújtani nem sérülésveszélyes?"

Jó öreg tesi órai bullshit. Hideg izmot ESZETLENÜL nyújtani sérülésveszélyes, ahogy meleg izmokat ESZETLENÜL nyújtani sérülésveszélyes. Ezért mondtam, hogyha a nyújtásod fokozatosan van felépítve, akkor pont nem a nyújtáls lesz az, ami miatt félned kéne a sérülésektől. Ha gondolod, akkor nyújtás előtt gördülj át egyszer a hengeren, aztán meg is van a bemelegítésed.

2022. okt. 1. 12:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a korrekt választ, ment a zöld.
2022. okt. 1. 13:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ha dinamikus nyujtassal kezde, rugózol az elég ha már átöltözöl berakod a zenét csinálsz pár körzést, már felmegy a pulzusod 90 körülire, anál több sztem nem kell, ha lájtosan nyújtasz, 120 körüli pulzus jó lehet egy intenzív nyújtáshoz, de ekkor nálam már izomláz lesz tőle lábban. Nekem a fokozatos nyújtás jön be ahol rendszeresen csinálom moderáltan. Nekem amikor kedvem van mindíg nyújtok, de én hajlékony szeretnék lenni, sza az válik be ha systematikusan tervezetten nyújtok. De egy lábnap után rögtön spárgábaugrani nem jó :D vagy rögtön lemenni hídba, ha mondjuk egy hete nem lazítottál rá, de mondjuk Tvzéskor állandóan nyújtok valamit pillangóba vagy valami. Még vmi, hogy a jóga olyan hogy nem kell hozá intenzív bemelegítés, mint mondjuk tornánál, ahol szaltók és gyűrűgyakorlatokra stb melegítesz és nyújtasz. Testépítésben pontosan nem tudom mi az ideális
2022. okt. 1. 15:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Minden nap nyújts, hidd el ezerszer megunod mielőtt túlzásba vinnéd. Elég 5-10 perc de rendesen, fekvőpozíciókban is.
2022. okt. 1. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!