Hány pihenőnapot érdemes tartani két edzés között bizonyos izomcsoportokra?
Én azt hallottam hogy legalább egy napot, mert akkor inkább ártunk az izmunknak minthogy jót teszünk velük.
De pl a hasra külön kitérve, én ott sosem tudtam magamnak izomlázat csinálni, és kb mindennap tudnám csinálni. A has egy kivétel lenne és mehet mindennap?(Elvileg a hasat csak úgy lehet edzeni ha folyamatos terhelés alatt tartjuk), és ezért nem értem hogy most kellene-e pihennem ott vagy sem. És mi a helyzet az egész karommal/mellemmel?
Előre is köszönöm a válaszokat
A fehérjeszintézis kb 48 óra. Szóval ez alapján 2 nap pihenő, de ha te úgy érzed, hogy 1 nap pihenő után nincs lestrapálva az izmod akkor eddz rá nyugodtan.
Egyébként ez attól is függ, hogy milyen és mekkora izomcsoportot dolgoztatsz meg, mekkora súlyokkal, okozol-e izomlázat magadnak stb. 1 pihenőt azért tartanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!