Mennyi fehérjét viszel be izomépítéskor, és mennyit szálkásításkor?
Mindkettőnél egyformán ügyelsz rá? Szálkásításnál mégfontosabb hogy meglegyen igaz?
Én nemrég kezdtem, így izmot építek. 92 kg vagyok 190 cm mellé. 200 gramm körül szoktam bevinni, de néha több is, van hogy 230.
Mennyi a minimum amire nekem szükségem lenne? És mi a maximum ami fölé nem érdemes menni?
Nem mindegy ám, milyen fehérjeporból viszed is be.
Abban is kérsz segítséget?
600-700 kalóriatöbblet??
Az havi szinten +~3kg.
Naturálban, HA mindent tökéletesen csinálsz, akkor 1 év alatt 4-5kg izom reális. (Akik azt állítják, hogy 12kg izom 1 év alatt, azok csak a tudománnyal mennek szembe. :D )
Szóval úgy kalkulálj, hogy 600-700 többlet irreális. Persze, h téged nem zavar, hogy behízol (már egyébként sem vagy sovány), akkor csináld nyugodtan.
Attól függ hány éves vagy, és hogy kalóriadeficitben vagy-e vagy többletben - ha épp többletben vagy:
ha 30 évnél fiatalabb vagy: 1.8-2g/zsírmentes testtömeg kg
31-40 között: 2-2.3g/zsírmentes testtömeg kg
ha épp deficitben vagy:
30 évesig: 2.2-2.4g/zsírmentes testtömeg kg
31-40: 2.4-2.8g/zsírmentes testtömeg kg
és inkább a felsőbb határok a súlyzós edzés miatt.
ezt majd úgyis lepontozzák, mert húú de sok, de az igazság, hogy a kor előrehaladtával egyre több fehérje kell. és a "hobbigyúrósként neked nem kell" sem játszik, ha intenzíven edzel és el akarsz érni valamit, akkor erre van szükség. ez a munkám, szóval tudom miről beszélek.
Köszi a válaszokat. Megpróbálom őket megfogadni.
Itt egy kép a jelenlegi állapotomról. Megpróbálok váltani, napi 100-200 kalóriatöbletre, szóval úgy nagyjából 3 ezer kalóriát fogok fogyasztani, olyan 170-180 gramm fehérjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!