Hogyan győzzem le ezt a "félelmemet"?
Sziasztok!
Az én történetem 2020. november vége felé kezdődött, amikor elhatároztam, hogy életmódot váltok. Rá 8 hónapra (2021. július) le is dobtam 35kg-ot kényelmesen, nem szenvedve. (Bár, mostani fejjel lassabban haladtam volna az tuti..)
Tavaly nyár óta kicsit komolyabban véve az egészet, odafigyelve mindenre, elkezdtem edzőterembe járni és izmot építeni, mert vékonynak éreztem magam. (Tulajdonképpen ettől az időszaktól számolom a "testépítés" karrieremet. Jó, igen, azelőtt is volt itthoni edzés 2db kézisúlyzóval, de visszagondolva ez csak bohóckodás volt.. Helytelen kivitelezés + a kajám sem volt a legjobb)
Nagyon jól haladok, 6 hónapig kalóriatöbbletben edzettem(+4,5kg), majd utána áttértem a szintentartásnyi kalórián való edzésekre.
Rájöttem, hogy mentálisan nagyon a padlóra küld az, hogyha azt látom, hogy hízni kezdek..
Mindig is kövér voltam és emiatt ez az egész kalóriatöbbletben való lét mentálisan rosszul érint, mert hiába tudom azt, hogy oda, ahol voltam már soha nem jutok vissza, de akkor is tartok tőle.
És itt kezdődik a probléma.
Mivel rettentően komolyan veszem az egész edzést és táplálkozást, ezért tudom, hogy nem lehet a végtelenségig szintentartásnyi kalórián edzeni, ha fejlődni szeretnék. Persze, egy ideig működik a dolog, és rengeteg változás jött 1 év alatt (a fél év szintentartásnyi kalórián való edzést is beleértve), de tudom, hogy így nagyon hátráltatni fogom a fejlődésem.
Hiába volt az alacsony kalóriatöbblet tavaly nyáron, (+300) akkor is rosszul éreztem magam, viszont tudom, hogy kalóriatöbbletben kell edzenem, hogy fejlődni tudjak "normális" ütemben.
Hogy vegyem erre rá magam? Tanácsok?
Szintentartás mellett is tudsz izmot építeni. Ráérsz ilyesmi miatt aggódni akkor, ha már megállt a fejlődésed.
Edz keményen, vigyél be elengedő fehérjét, és figyelj oda az alvásra és a regenerációra. Persze nem működik ez a végtelenségig, de 1 év edzés után szerintem még nem probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!