Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan győzzem le a mély víz...

Hogyan győzzem le a mély víz iránti félelmemet?

Figyelt kérdés

Nem vagyok Egerszeri, de azért elúszkálok, viszont csak olyan vízben, ahol tudom, hogy leér a lábam, ha kell.

Hogy lehet ezt leküzdeni?

2011. jan. 11. 13:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én úgy küzdöttem le hogy olyanokkal mentem mélyebb vízbe akikben megbíztam, hogyha bármi van akkor úgyis segítenek. Meg vittem magammal valamit amibe tudok kapaszkodni. és amikor már olyan helyre értünk ahol tényleg mély volt a víz, ott elengedtem azt amibe kapaszkodtam, először egy kézzel, aztán mind a kettővel, de előtte megtanultam a lábbammal hogy tapossam a vizet hogy akár kézmozdulatok nélkül is fent tudjak maradni, és így fokozatosan át lehet állítani az agyad hogy a mély víz nem olyan dolog amitől félni kell.
2011. jan. 11. 13:24
 2/13 anonim ***** válasza:
Én nagyjából tudok úszni 3-4m-es vízbe vígan beleugrálok de tóba ahol tudom hogy 30-40 m víz van alattam nem mernék
2011. jan. 11. 14:06
 3/13 A kérdező kommentje:

hát ez jó ötlet, majd bevetem én is.

a másik félelmemről is írtál!

hogy maradsz fenn a vizen?

nekem nem igazán megy sajnos, amint abbahagyom az úszást kezdek süllyedni.

sosem próbáltam mi lenne a vége...

2011. jan. 11. 15:28
 4/13 anonim ***** válasza:
Van egy pár olyan technika amit ha megtanulsz akkor fent tudsz maradni. Kérj meg valakit hogy mutassa meg neked. Nekem is megtanították, az elején nagyon féltem hogy elsüllyedek aztán majd ki fog kiszedni? De a parton még megmutatták a lényegét, aztán a sekélyebb vízbe is próbálgattam hogy kapaszkodok a medence szélébe, aztán meg bent a mélyvízben hogy kapaszkodom valamibe, és utána meg simán el tudtam engedni. Ha jól csinálod akkor akár a kezedet karba is teheted, nem kell csinálnod semmit vele, csak taposod a vizet, és nem süllyedsz el. Persze ehhez nem árt ha azért vannak izmok a lábadban, mert különben hamar elfáradsz. De tanuld meg ezt a technikát lábbal plussz kézzel és aztán meglátod hogy sima ügy az egész, aztán csak röhögni fogsz később hogy ezen paráztál! ;)
2011. jan. 11. 16:46
 5/13 A kérdező kommentje:

hűha, ez így jól hangzik, hogy ennyin múlik :)

megtanulom!!!!

köszi, hogy megosztottad velem :))))

2011. jan. 11. 16:52
 6/13 anonim ***** válasza:
sok sikert! :)
2011. jan. 11. 17:16
 7/13 anonim ***** válasza:
tanulj meg úszni
2011. jan. 12. 12:57
 8/13 anonim ***** válasza:
úszás nélkül vizen fennmaradni legjobb a hátadon fekve, kitolod a hasad, a fél fejed a füleddel együtt víz alatt. A legkényelmesebb, én így pihenek úszás közben.
2011. jan. 12. 14:18
 9/13 anonim ***** válasza:
Ezt én nem tudom megcsinálni amit az utolsó írt, már milliószor próbáltam de mindig lassan elkezd süllyedni a 2 lábam.
2011. jan. 12. 15:31
 10/13 anonim válasza:

Kedves kérdező!!!

Attól félsz hogy elsüllyedsz?

ha részben vagy teljesen igen akkor elmondok valamit :)

ha akarnál sem tudnál 3m nél mélyebre menni kezdő úszás szinttel mert 1bár nyomáson visszalök :)

2011. jan. 12. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!