Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez elég volumen bicepszre?

Ez elég volumen bicepszre?

Figyelt kérdés

Bicepszterhelésem:

2x3-4x8

Tehát két gyakorlat, 3-4 sorozat és 8-10 ismétlés. Ezután jön a hát, ahol szinten kap terhelést, pl húzódzkodásnál.

A súlyt úgy választom meg, hogy az utolsó már szinte bukás.

Ez így elegendő, vagy kevés? Heti egyszer edzem

2023. jan. 24. 21:51
A kérdező szavazást indított:
Elég
Kevés
8 szavazat
 1/8 A kérdező kommentje:
Kezdő vagyok
2023. jan. 24. 21:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Mármint a bicepszet edzem egyszer egy héten*
2023. jan. 24. 21:52
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
elég, és bicepsznél nyugottan mehetsz bukásig minden sorozatban
2023. jan. 24. 23:09
 4/8 MadSeal ***** válasza:
Én azt a 2 gyakorlat a hét két külön edzésnapján végezném, mivel a bicepsz egy kis izom, könnyen kifárad, a második gyakorlat minősége már töredéke lesz ahhoz képest, mintha azt egy másik napon végeznéd.
2023. jan. 25. 00:51
 5/8 anonim ***** válasza:
51%
#3 Minek? Izmosabb nem lesz tőle,de sokkal inkább sérülésveszélyes Bicepsz szakadas az egyik leggyakoribb izomszakadas,kulonosen oda kell itt figelni. Sőt,nem is igazán kéne alsó pozicioban terhelni,mint pl a Scott...
2023. jan. 25. 09:36
 6/8 anonim ***** válasza:
39%

én évek óta bukásig tolom a bicó gyakorlatokat, és semmi bajom.

de volt olyan időszak mikor elég alacsony volt a testzsírom, akkor éreztem hogy baj lesz ha túltolom a bicepszet,így akkor visszavettem.

figyelni kell a tested jelzéseire, a bicepsz szakadás nem a semmiből jön

2023. jan. 25. 10:46
 7/8 anonim ***** válasza:
49%

#5 Azért nem kell ennyire szrni a bukástól,nyugodtan mehet a bicepszezés addig ha ésszel csinálja semmi baja nem lesz.Max akkor lehet baj ha ki van támasztva a karod és nem kontrollálod a súlyt a végén de ezt ki lehet küszöbölni.Eleve nem muszály azt csinálni,sima álló bicepsznél,kábelesnél,döntött padosnál kb lehetetlen lesérülni.

A bukásig való edzés nagyobb stimulust ad,nem hú de sokkal de néha meg kell adni a módját,legalább ismerje meg mi az amikor keményen edz.

2023. jan. 25. 22:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

kezdőként kell a bukásig edzés, ha nem edz bukásig értelmezhetetlen lesz számára az rpe skála, + mennyivel bicepszezhet most? 10kg-os egykezesekkel kb? attól nem fog leszakadni a bicepsze :D

tök jó hogy már ésszel edzenek az emberek és kezd kimenni a bro science a divatból, de a másik véglet se jó.

ennek lesz az a vége hogy az ember 5éve edz, az edzéselmélettel már képben van, de nem néz ki sehogy mert ahogy kicsit nehezednek az ismétlések már rakja is le a súlyt nehogy véletlen elmenjen bukásig, és abban a hitben van hogy hagyott 2ismétlést a tankban közben ment volna még legalább 5.

2023. jan. 26. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!