Mi a véleményetek erről az edzéstervről?
1. nap: bicepsz + mell
egykezes súlyzóval bicepsz 2x10
egykezes súlyzóval kalapács bicepsz 2x10
kétkezes súlyzóval bicepsz 3x8
scottpad (gép) váltott kézzel 4x8
tárogatás (pecdec) 4-5x12
pozitív pad (chest press gép) 4x6-8
fekvenyomás vízszintes padon ameddig bírom 4-6 sorozattal
2. nap láb + has
lábnyújtás gépen 4x10
lábhajlítás gépen 4x10
leg press gép 5x10
vádlizás állva 6-7x15
lábemelés függeszkedve 2x15
hasprés gépen 3x25
felülés vagy lábemelés függeszkedve ameddig bírom
15 perc lépcsőzés
3. nap váll + tricepsz
oldalemelés kézi súlyzóval 3x10
vállból nyomás kézi súlyzóval 3x10
az előző kettő 3x8 gépen
tricepsznyújtás csigás gépen 5x10 (rúd és kötél)
tricepsznyújtás kézi súlyzóval fej fölé 3x10
20 perc lassú kocogás / gyors séta emelkedőre
4. nap hát + egyéb
lehúzás mellhez 4x8-10
evezés csigán 4x8-10
melltámaszos hátgép 3x10
lehúzós hátgép (nem tudom mi a neve) 3x10
húzódzkodás ameddig bírom
mivel a vádlimmal és bicepszemmel vagyok legkevésbé elégedett, ezért hátazás után a három valamelyikét csinálom: vádlizás, bicepszezés, 30 perc kocogás
Magamnak raktam össze úgy, hogy élvezzem is, ne csináljak olyat amitől fájnak az ízületeim (sajnos rossz géneket örököltem), de testrész se maradjon ki.
Kérlek vegyétek figyelembe, hogy nagyon kezdő vagyok, és nem is célom a durva testépítés, csak szeretnék fittebb lenni. Építő kritikát nagyon szívesen fogadok, kérlek ne szóljátok le nagyon
Az a baj ezzel az edzéstervvel, és az összes bro splites felosztással, hogy, ha te megtudsz csinálni 11 sorozatot bicepszre/mellre/hátra/bármire 1 edzésen, akkor ott bajok vannak az intenzitással.
4 edzés -> Alsótest, felsőtest felosztás.
Alsótest: 2 combfeszítő fókusz gyakorlat, 1 hajlító, 1 vádli
Felsőtest: 2 mell, 2 hát, 1 oldalsó váll (elülső váll nem fontos, mert kap terhelést minden nyomásnál), 1 tricepsz, 1 bicepsz.
A-B-pihenő-A-B-pihenő-pihenő
"nem is célom a durva testépítés, csak szeretnék fittebb lenni"
Mindenféle sértés nélkül: ettől sokkal fittebb nem leszel, bár nem tudom, hogy most milyen állapotban vagy.
Ha fittebb akarsz lenni, akkor fuss, fekvőtámaszozz, stb.
Ha már megveszed a kondibérletet, akkor az izolációs gyakorlatok helyett célravezetőbb lenne komplex gyakorlatokra helyezni a hangsúlyt (fekvenyomás, guggolás, felhúzás stb.).
Így csak fizetsz és szerintem csalódni fogsz.
A helyedben választanék kiindulásnak mondjuk egy sima Rippetoe-féle 5x5-ös programot, vagy valami hasonlót, és azzal mennék előre. Azzal erősödnél, izmosodnál, és nem kellene ezerféle izolációs gyakorlatot csinálnod.
"Kérlek vegyétek figyelembe, hogy nagyon kezdő vagyok"
"A felosztást a tapasztalat szülte."
Na most akkor melyik? Egyszer azt írod, hogy kezdő vagy, másszor meg azt, hgoy tapasztalat alapján állítod össze a programod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!