Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az edzéstervről?

Figyelt kérdés

1. nap: bicepsz + mell

egykezes súlyzóval bicepsz 2x10

egykezes súlyzóval kalapács bicepsz 2x10

kétkezes súlyzóval bicepsz 3x8

scottpad (gép) váltott kézzel 4x8

tárogatás (pecdec) 4-5x12

pozitív pad (chest press gép) 4x6-8

fekvenyomás vízszintes padon ameddig bírom 4-6 sorozattal

2. nap láb + has

lábnyújtás gépen 4x10

lábhajlítás gépen 4x10

leg press gép 5x10

vádlizás állva 6-7x15

lábemelés függeszkedve 2x15

hasprés gépen 3x25

felülés vagy lábemelés függeszkedve ameddig bírom

15 perc lépcsőzés

3. nap váll + tricepsz

oldalemelés kézi súlyzóval 3x10

vállból nyomás kézi súlyzóval 3x10

az előző kettő 3x8 gépen

tricepsznyújtás csigás gépen 5x10 (rúd és kötél)

tricepsznyújtás kézi súlyzóval fej fölé 3x10

20 perc lassú kocogás / gyors séta emelkedőre

4. nap hát + egyéb

lehúzás mellhez 4x8-10

evezés csigán 4x8-10

melltámaszos hátgép 3x10

lehúzós hátgép (nem tudom mi a neve) 3x10

húzódzkodás ameddig bírom

mivel a vádlimmal és bicepszemmel vagyok legkevésbé elégedett, ezért hátazás után a három valamelyikét csinálom: vádlizás, bicepszezés, 30 perc kocogás

Magamnak raktam össze úgy, hogy élvezzem is, ne csináljak olyat amitől fájnak az ízületeim (sajnos rossz géneket örököltem), de testrész se maradjon ki.

Kérlek vegyétek figyelembe, hogy nagyon kezdő vagyok, és nem is célom a durva testépítés, csak szeretnék fittebb lenni. Építő kritikát nagyon szívesen fogadok, kérlek ne szóljátok le nagyon

2023. jan. 7. 21:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
54%
Sok sebből vérzik, most nem sorolom fel, miért. És a bro split naturálban pláne kezdőként, amúgy sem a legelőnyösebb felosztás.
2023. jan. 7. 21:44
 2/16 A kérdező kommentje:
A felosztást a tapasztalat szülte. Tudom, hogy úgy előnyös, hogy hátazás után mondjuk bicepsz. De annyira nincs már hát után energiám, hogy nem bírom rendesen megedzeni a bicepszemet.
2023. jan. 7. 21:46
 3/16 anonim ***** válasza:
52%
Figyelj uram, ha nem lehet lebeszélni, akkor csináld, tény, hogy valamit minden edzéstől lehet fejlődni. De én is csináltam kezdetben bro split edzést, aztán próbaltam az egész testet, az alsó-felsőtestet, az ABA-BAB felosztást, stb... Biztosra modhatom, hogy a bro splittől fejlődtem a legkevesebbet. Pl. fekvenyomni akkor tudtam a legnagyobb súllyal, mikor egész testet nyomtam, és heti 3x nyomtam fekve (H-SZ-P).
2023. jan. 7. 21:57
 4/16 anonim ***** válasza:
73%

Az a baj ezzel az edzéstervvel, és az összes bro splites felosztással, hogy, ha te megtudsz csinálni 11 sorozatot bicepszre/mellre/hátra/bármire 1 edzésen, akkor ott bajok vannak az intenzitással.

4 edzés -> Alsótest, felsőtest felosztás.

Alsótest: 2 combfeszítő fókusz gyakorlat, 1 hajlító, 1 vádli

Felsőtest: 2 mell, 2 hát, 1 oldalsó váll (elülső váll nem fontos, mert kap terhelést minden nyomásnál), 1 tricepsz, 1 bicepsz.

A-B-pihenő-A-B-pihenő-pihenő

2023. jan. 7. 22:16
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy nem lehet lebeszélni. Elmondtam, hogy kezdő vagyok, és tanácsot kérnék. Tök normálisan állok az egészhez, igyekszem nem ebből is egy veszekedőkérdést csinálni. Arra számítottam, hogy kapok építő kritikát, pl kihagyok valamilyen testrészt, valaminél túl sok ismétlést csinálok vagy épp túl keveset. Erre azt kapom, hogy "sok sebből vérzik", "ennyi". Meg hogy "nem lehet lebeszélni".. mégis mivel? Milyen értékelhető dolgot írtál, amin változtatnom kéne? Azért váltsak felosztást, mert neked bevált? Wow.. Nekem pedig nem. És nem is tudok fixen ugyanazokon a napokon edzeni, valamikor hétfő,kedd,szerda,csütörtök jutok le a terembe. Ilyenkor nem fontos a regenerálódás?
2023. jan. 7. 22:22
 6/16 anonim ***** válasza:
Sokaig edzettem ilyen felosztasban. Most csak 3 napot tudok lejarni ugyh ppl van. A gyakorlatok es a mennyisegek viszont nagyon nem..
2023. jan. 7. 22:22
 7/16 A kérdező kommentje:
#5-nek köszönöm, ezen el tudok indulni.
2023. jan. 7. 22:23
 8/16 anonim ***** válasza:

"nem is célom a durva testépítés, csak szeretnék fittebb lenni"

Mindenféle sértés nélkül: ettől sokkal fittebb nem leszel, bár nem tudom, hogy most milyen állapotban vagy.

Ha fittebb akarsz lenni, akkor fuss, fekvőtámaszozz, stb.

Ha már megveszed a kondibérletet, akkor az izolációs gyakorlatok helyett célravezetőbb lenne komplex gyakorlatokra helyezni a hangsúlyt (fekvenyomás, guggolás, felhúzás stb.).

Így csak fizetsz és szerintem csalódni fogsz.

A helyedben választanék kiindulásnak mondjuk egy sima Rippetoe-féle 5x5-ös programot, vagy valami hasonlót, és azzal mennék előre. Azzal erősödnél, izmosodnál, és nem kellene ezerféle izolációs gyakorlatot csinálnod.

2023. jan. 7. 22:59
 9/16 anonim ***** válasza:

"Kérlek vegyétek figyelembe, hogy nagyon kezdő vagyok"

"A felosztást a tapasztalat szülte."

Na most akkor melyik? Egyszer azt írod, hogy kezdő vagy, másszor meg azt, hgoy tapasztalat alapján állítod össze a programod.

2023. jan. 7. 23:03
 10/16 anonim ***** válasza:
Sokat edzel?
2023. jan. 7. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!