6 napos edzéstervről mi a véleményetek?
Most, klasszikus 3 napos edzéstervben edzek, minden izomcsoportot 1x egy héten, de akkor nagyon. A probléma az, hogy edzés végére (ami bő 2 óra hossza, össz. 9 gyakorlatot végzek) teljesen kimerülök, már az utolsó gyakorlatok alig mennek. Közel fél éve edzek, és most ötletelgetek, hogy egy másabb fajta edzésterv jobb lenne-e.A lényege: Minden izomcsoportot 2x edzek egy héten, 4 gyakorlattal összesen, 4x12 /3x8-as ismétlésekkel, szétbontva.
Pl:
Hétfő:
Karhajlítás állva 4x12
Kalapács 4x12
Evezés 4x12
Fűrészelés 3x8
Kedd:
Fekvenyomás 4x12
Tárogatás 4x12
Vállból nyom. 4x12
Oldalemelés 3x8
Stb. stb..
Amikre figyelek: Minden izomcsoport edzésnél legyen meg a 48 óra pihenő, és maximum 4 gyakorlatot kapjon a héten, ami 2x2 lesz bontva.
A kérdésem az lenne, hogy ez így elfogadható-e, ha valami nem jó, akkor mit javítsak szerintetek rajta? Esetleg kisebb ismétlésszám, stb..
Illetve egy ilyen edzéstervet hosszútávon mennyire lehet bírni?
Nem tudom mit takar a "stb stb", de csak ezeket nézve: húzódzkodás/lehúzás szerintem mindenképpen kellene, oldalemelésből kisebb súllyal több ismétlés több sorozat szerintem jobb lenne. Se felhúzás, se láb, se tricepsz nincs első két nap. Ezt mindet harmadik napra fogod betolni vagy nem lábazol esetleg nem csinálsz felhúzást vagy az adott izmok második napjain más gyakorlatok lesznek? Az a baj tényleg nem tudom mit takar a stbstb, szóval nem tudom mibe van értelme "belekötni".
Fekvenyomás, vállból nyomás, guggolásnál nekem az bevált a heti kétszeri edzésnél, hogy egyik edzésen 3x12, másik edzésen 5x5 (több súllyal nyilván).
De amúgy miért nem nézel inkább egy PPL edzéstervet amit jól összeraktak és max azon egy picit csavarsz, ha valamihez nincs eszköz. Jobban járnál szerintem.
Hogy mennyire lehet bírni.. Ha csak 4 gyakorlat van, akkor bírható szerintem, de majd meglátod neked bírható-e.
Itt a konkrét:
Hétfő:
Bicepsz bicepsz
Hát hát
Kedd:Pihi
SZerda:
Mell Mell
Váll Váll
Csütörtök:
Tricepsz tricepsz Bicepsz Bicepsz
Pénték: Váll Váll
Hát Hát
Szombat: Láb
Vasárnap: Tricepsz tricepsz
Mell mell
Az a baj ezzel,hogy nincs benne ésszerűség.Minden izmot azért hülyeség 8 sorozattal edzeni,mert egyik izom sem ugyanúgy regenerálódik,mint a másik.Azért nem,mert nem egyforma nagysagúak,es mert nem dolgoznak ugyanannyit .A labadnak adsz 8 sorozatot?Ugyanannyit,mint a bicepszednek?
Holott a bicepsz hatedzésnél is igencsak kiveszi a részét,a lábad meg sehol máskor.
Kalapacsbicepsz is felesleges időpocsékolás a te szinteden.Es a heti 6 edzes is az.
Heti 4 bőven elég.Azaz 2 szer edzeni egy izomcsoportot,pld alsó felső bontásban.
Habár a 3 napos teljestest programmal is még bőven tudnál fejlődni.
Én 2 évig azt csináltam,és csak utanna váltottam,emeltem a sorozatszamokon,mikor már nem fejlődtem tőle eléggé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!