Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az normàlis, hogy 3 ismétléses...

Rolrif84 kérdése:

Az normàlis, hogy 3 ismétléses felhúzàst csak 80% terheléssel bírom?

Figyelt kérdés
Most kezdtem el felhúzni és 140 volt a Maxom de hàrmazni csak 110 kg al tudok! Fekvenyomàsba viszont kb 100 kg a Maxom és 90 kg ba megy 4! Ez mitől lehet?

2023. jan. 6. 12:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ez alapvetően természetes lehet. Az érdekesség inkább az, hogy ha fekvenyomásból 100 kiló a maxod, akkor felhúzásból hogy-hogy csak 140? Én anno 65 kilós kezdőként fel tudtam húzni a 140 kilót, de a 100 kilós nyomás közelében sem voltam ekkor. Ott valami nem stimmel, ha a húzásod és a nyomásod között össz-vissz 40 kiló különbség van. Mit jelent az, hogy most kezdtél el felhúzni?
2023. jan. 6. 12:27
 2/12 A kérdező kommentje:
1 éve edzek de felhúzni és guggolni csak 2 hete kb!
2023. jan. 6. 12:31
 3/12 anonim ***** válasza:
Akkor ideje felhoznod mindent ami le van maradva.
2023. jan. 6. 13:00
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha 2 hete húzol fel, az más, akkor itt a legelején még minden normális, nyugi. Itt nég edzésről edzésre fejlődsz tulajdonképpen. Ha jövő hónapban is csak hármat bírsz húzni a 110 kilóba, akkor kezdj el aggódni.
2023. jan. 6. 13:11
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha most kezdted, akkor ne aggódj.

Nekem 110kg a max fekvenyomásom, 77kgosan, felhúzni sosem húztam, csak a merevlábas/román felhúzás. Az megy 3x8-10x130kg, sima felhúzás lehet meg se lenne a 160kg sem.

Hozzá kell szokni, adaptálódni kell. Ha hónapok után sem tudsz felmenni súlyban (és itt nem 5kgra gondolok), akkor kezdj el gondolkodni, hogy valami gebasz van.

2023. jan. 6. 13:20
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
De minek maxolsz, amikor még nem is szoktad meg a gyakorlatot? Így csak lesérülsz. Az elején egyébként úgyis viszonylag gyorsan fejlődsz, nem kell 80%-ig sem elmenned. Később persze szépen belassulsz, de akkor már lesz elég tapasztalatod, hogy nagyobb százalékon is dolgozz.
2023. jan. 6. 13:28
 7/12 anonim ***** válasza:
77%

"minek maxolsz, amikor még nem is szoktad meg a gyakorlatot? Így csak lesérülsz"

Ez igaz, de tegyétek a szívetekre a kezeteket, és úgy mondjátok őszintén, hogy ti kezdőként már az első edzéseken nem feszegettétek a hátaraitokat orrvérzésig, aztán vertétek magatokat a kemény 130 kilós felhúzásaitokra és 120 kilós félguggolásaitokra. Csak mert én igen, és az összes haverom is. Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy az embernek legyen esze, de ilyen ez az egolifting!

2023. jan. 6. 13:33
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat! Szerintetek elég heti kétszer guggolni és felhúzni 6 - 6 sorozatot edzésenként!
2023. jan. 6. 15:47
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én erőemelőként nyilván ennél többet szoktam, de hobbigyúrósként miért ne lehetne elég?
2023. jan. 6. 16:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Heti 2x 6 guggolás az 12 sorozat. Ennyinek elégnek kell lenni bőven, ha intenzív az edzésed.

Felhúzás ugyanez.

2023. jan. 6. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!