Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Három hét kihagyást mennyire...

Három hét kihagyást mennyire lehet megérezni erőben?

Figyelt kérdés
Sajnos kénytelen vagyok ennyit kihagyni.
2022. dec. 7. 20:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az erő tipikusan az a faktor, ami nagyon gyorsan el tud menni. Vicces, amikor naturál hobbigyúrós kezdők stresszelnek azon, hogy három hét kihagyás alatt mennyi izmot veszítenek a rajtuk lévő elképesztő tömegből (nyilván), amikor tudjuk, hogy az a hatalmas izomvesztés maximum két deka. Az erő viszont sajnos más tészta, az sajnos még akár egyetlen ellógott edzés után is megsínyli, ha úgy van. Kivel ne fordult volna még elő, hogy kihagyott egy lábazást, aztán amikor legközelebb a hátára vette a rudat a keretben, akkor egy jelentősen kisebb súllyal alig bírt leguggolni. Az erő elsősorban idegrendszeri felkészültség, másodsorban izomTÓNUS függvénye. Ezért kell egy erőemelőnek hetente többször guggolni, fekvenyomni, felhúzni, ezért kell egy súlyemelőnek hetente többször szakítani, lökni, mert a mozgásmintának folyamatosan ott kell lenni az idegrendszerben, a résztvevő izmoknak pedig folyamatosan tónusban kell lenni ahhoz, hogy konzisztens és progresszív teljesítményt tudjon nyújtani a sportoló. Ezért van az a közmondás, hogy "egy erőemelő nem edz, hanem gyakorol". Ráadásul az erő már akkor is képes szarabbul jönni, ha aznap nem olyan jó a mindset, nem vagy annyira topon fejben, lefárasztott a suli/meló, összevesztél a csajoddal/anyáddal, esetleg nem etté rendesen, nem aludtál rendesen, meg még sorolhatnám reggelig.
2022. dec. 7. 20:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Ó. Bíztató. 😄 Na mindegy, a nyár még úgyis messze van!
2022. dec. 7. 20:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Első jól leírta szerintem, ugyanakkor ne ijedj meg. Hamar elmegy az erő de ha normálisan csinálod hamar vissza is jön, nem fog hónapok munkája kárba veszni.
2022. dec. 7. 20:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Hamar elmegy az erő de ha normálisan csinálod hamar vissza is jön"

Ez is így van. Az erőemelés az a sportág, ahol akár hónapok alatt is nagyon komoly eredményeket lehet elérni. 60 kilós srácok egy év powerezés után 140 kilóval guggolnak három ismétlést. Az erő gyorsan megy, de ha jó az edzésprogramod, akkor gyorsan is jön. Plusz azért számít, hogy milyen szintről beszélünk, milyen szinten vagy. Nem mindegy, hogy az 50 kilós fekvenyomás maxoddal hagysz ki három hetet, vagy a 150 kilós maxoddal.

2022. dec. 7. 20:52
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
így van. nem mindegy hogy a 200 kg-os felhúzásodat félted a kihagyástól vagy az 5 kg-os bicepszezésed.
2022. dec. 7. 21:12
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Én ha odafigyelek kajára is, akkor sokkal jobban bírom az edzést, mert teljesen regenálva van az izmom.
2022. dec. 7. 22:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez így van, ahogy fentebb írták. Nekem most másfél hetet kellett kihagynom, de a közelébe nem tudtam menni annak a súlynak amivel guggolni szoktam. Majd bele döglöttem így is. Az izomtömeg nem csökkent , de a tónus és az erő az eléggé .
2022. dec. 8. 17:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Szerencsére azért nem lesz full nulla a mozgás. Húzodzkodni, fekvőzni, tolódzkodni fogok tudni.
2022. dec. 8. 18:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Amúgy nyomásban valahol 125-130 körül lehet a maxom, de már nagyon régen nem néztem.
2022. dec. 8. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!