Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi történik, ha hasra nem edzek?

Mi történik, ha hasra nem edzek?

Figyelt kérdés
Mi történik hosszú távon, ha minden izomcsoportra edzek, csak hasra nem?

2022. nov. 27. 15:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
11%
Idétlenül fogsz kinézni. Lesz egy normális tested puha hassal.
2022. nov. 27. 15:46
 2/13 anonim ***** válasza:
51%
Semmi. Egyenes hasizomra 10-ből 7 ember nem edz, mert felesleges neki. Az egyenes hasizom a törzs (core) része, ergo ha végzel összetett alapgyakorlatokat (pl. guggolás, felhúzás, döntött evezés, akár húzodzkodás vagy fekvőtámasz), akkor te edzed a törzsed tudattalanul is, így az egyenes hasizmot is. Ha ez nem lenne elég (vagy fogyatékosságod van, és nem végzel összetett alapgyakorlatokat), akkor ott a plank, a lábemelés vagy a haskerék, amik szintén kiválóan erősítik a törzset, így az egyenes hasizmot is. Ha még ez sem lenne elég, akkor jöhet persze a hasprés, de erre őszintén hány embernek van szüksége? Látvány szempontjából a diéta és az alacsony testzsír teszi esztétikusság a kockás hasikád, erőszint szempontjából pedig az alapgyakorlatoktól lesz erős a hasizmod, nem a haspréselgetéstől.
2022. nov. 27. 15:51
 3/13 anonim ***** válasza:
61%

Nem lesz hasizmod. Velem is ez volt, nem edzettem hasra mert azt ajánlották, hogy az alapgyakorlatok majd megedzik.

Szépen leszálkásítottam és hiába voltam szálkás a hasizmom, főleg az oldalsó has fejletlenül nézett ki, mint egy 50kg-os vaságyas emberkének, pedig 80kg voltam szálkásan és a többi izom teljesen rendben volt.

Tehát kell hasra edzeni, mert az alapgyakorlatokkal csak akkor lesz erős törzsizmod ha már 200 kilókkal nyomod őket. Viszont ezeket a számokat a legtöbb ember nem éri el, tehát kell hasra is edzeni, ugyanúgy mint a többi izomra, pl. hasprés súllyal, lábemelés súllyal, stbb.., nem pedig súly nélküli edzés, mivel pl. a bicepszedet sem úgy edzed hogy súlyzó nélkül hajlítgatod a karodat.

2022. nov. 27. 16:46
 4/13 anonim ***** válasza:
29%
Gyengébb törzs.
2022. nov. 27. 17:13
 5/13 anonim ***** válasza:
46%
Hiába pontoztok le, a tények azok tények. 80kg-os fekvenyomástól meg 100kg-os guggolástól nem lesz neked törzsizmod ha nem edzel rá külön.
2022. nov. 27. 17:19
 6/13 A kérdező kommentje:
Én felpontoztam mindenkit
2022. nov. 27. 18:36
 7/13 anonim ***** válasza:
28%

igaza van a 3-asnak.

én is ugyanígy jártam kb.

és egyébként az alapgyakorlatoknál csak izometrikusan feszül meg a has, az meg nem túl előnyös a hipertrófia szempontjából.

ugyanez a plankre is igaz.. jó törzsgyakorlat a plank, de nem attól lesz fejlett az egyenes hasizmod.

kell a mozgástartomány. bicepszet se úgy szokás edzeni h behajlítod a karod 90fokig és úgy tartod egy bizonyos ideig.

2022. nov. 27. 18:36
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Sérvet kaphatsz, ha gyenge marad a hasizmod
2022. nov. 27. 19:00
 9/13 anonim ***** válasza:

ha túl erős lesz a derekad, de a hasizmod gyenge akkor nem lesz meg a balansz és könnyen hátfájás lehet a vége, plusz sérv. Felhúzásnál elég erősen dolgozik a has is, erős a derekad, belehúzol valami nagy súlyba, mondjuk még kicsit szabálytalanul is, nem bírja a hasad és kész a baj.

De én nem azt látom, hogy nem edzenek az emberek hasra, hanem egyrészt szarul edzenek, mert súlyok nélkül, másrészt az oldalsó hasra szinte senki sem edz mert vagy félnek tőle hogy nagy lesz a csípőjük (még jó hogy nem is ott van az oldalsó hasizom), vagy csak fingjuk sincs hogy ilyen létezik :D

2022. dec. 2. 00:03
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Ez meg nagy hülyeség, hogy nem kell hasazni, mert a szabad súlyos alapgyakorlatoknál is kap elég terhelést. A súlyemelők és az erőemelők is rengeteget edzenek külön hasra, pedig ők elég sok szabad súlyos gyakorlatot csinálnak.

https://www.youtube.com/watch?v=0PeTfDpEE9M

2022. dec. 2. 02:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!