Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ki tudom gyúrni magam ha...

Ki tudom gyúrni magam ha óránként emelgetek súlyokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nehezen tudom rávenni magam hogy egybe végig csináljak egy edzést, viszont arra pl. simán hogy nap közben ha eszembejut, megcsináljak 3 sorozatot egy gyakorlatból, és egyébként kevésbé kimerítőnek is érzem, még ha a maxot nyújtanám mindegyik gyakorlatból, mivel nem fél óra alatt van az összes terhelés, hanem elnyújtva.

Tegyük fel hogy így edzek, felkelek 1 gyakorlat, aztán 1-2 óránként a következő, van valami hátránya ahhoz képest hogy egymás után csinálom őket

2022. nov. 5. 00:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a baromságot pár hónapnál tovább úgyse csinálnád. De nyugi, egyébként se tudnád kigyúrni magad (pláne a te tudásoddal). Naturálon hosszú évek kemény edzésmunkája és kemény sporttáplálkozása kell ahhoz, hogy az ember valóban le tudjon tenni az asztalra egy értékelhető formát.
2022. nov. 5. 01:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Így kigyúrni magad?😂😂

Komám, naturálban ha az edzésed, értrended tiptop össze van rakva és a pihenésed is kielégítő, akkor tudsz építeni 4-5 kg izmot az első évben. Utána mindez lelassul, szóval hogy kigyúrd magad az évek munkája sok kitartással. Amit meg kitaláltál úgy butaság, ahogy van. Ha nem akarsz egyszerre sokat edzeni, akkor nyomjál pl. 5-6 gyakorlatos push-pull-leg edzéseket, az kevesebb, mint egy óra alatt megvan. Persze nem kötelező a PPL, ez csak egy példa.

2022. nov. 5. 01:57
 3/11 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem az izmod nem ugyan úgy fejlődik egy eltolt eroltetes során, mint mikor sorozatban csinálod. Nőként itt home officeban csináltam mikor idom Volt, de sose éreztem a hatast. Majd elkezdtem kondiba jarni, ebből egy óra push vagy pull, aztán egy óra futás. Hat első alkalommal is olyan izom lazam lett, hogy jarni alig tudtam 1-2napig :D Szóval tuti jobban hat, ha egyszerre húzod le, és annyit, amennyit bírsz, a számodra megfelelő sulyokkal. Pont erre jók a “körök,” érzed, hogy közben is hozza szoksz, tudsz emelni . Egyre többet bírsz, de nyilván nem szabad erőltetni. De ilyenkor jön az, hogy na ezt a kört megcsináltam ennyivel, most a következő több lesz. Lehet kevesebbet csinálsz, de fejlodsz. Majd újra. Kevés szünettel. Így egy óra alatt le tudod, és változatos edzéseket tudsz csinálni, nem fogsz unatkozni :) Főleg ha jó terembe mész :) ahol sokféle gép van . Étkezés meg rajtad múlik, illetve , hogy milyen alkat vagy. Nekem pl nem kell különleges étkezés, hogy elerjem az alom alakom, gyors az anyagcserem, de mindenki más. Tapasztald ki, mi tesz jót, és a fehérje nagyon jó barátod:) nem vagyok pro, de ennyi amit tudok segíteni, nekem így sikerült. Nem vagyok izom kolosszus, de tonusos, kisportolt :)
2022. nov. 5. 02:51
 4/11 anonim ***** válasza:
30%
Ui: én szoktam csinálni has és popsi napot itthon :D nálatok ez inkább has és láb kb :D de ezeket is érdemes csinálni. Így jól mondtak, egy év kb, hogy érdemben látsszon, több év, hogy ez olyan szint legyen, hogy “kigyúrt “ legyél. Persze anyagcsere stb be játszik .
2022. nov. 5. 03:05
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez így komolytalan.
2022. nov. 5. 05:41
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor, ha úgy eszed jóllakásig magad, ha óránkét egy-egy falatot nyelsz le.
2022. nov. 5. 05:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

olvastam pár éve egy erőemelő csávóról, aki a guggoló edzését golfozás közben csinálta

asszem fél óránként csinált egy szériát

már nem tudom ki volt, de marty gallakher primitív őserő című könyvében olvastam róla.

de ő egy profi erőemelő volt, biztos nem úgy nyomta h csinált egy szériát mikor eszébe jutott, hanem rendesen megvolt tervezve a dolog :D

ráadásul csak a guggolással csinálta ezt.. te a teljes testedet így akarod edzeni, az meg baromság.

1-1 gyakorlattal meglehet ezt csinálni, ha pl fejleszteni akarod a húzódzkodásod, de mindenre nem lehet ezen a módon edzeni.

2022. nov. 5. 09:49
 8/11 A kérdező kommentje:
Félreértettétek néhányan a kérdést. Egy teljes edzéstervet akarok lenyomni egy nap alatt, csak nem egyben hanem óránként, annyi volt a kérdés hogy így is menne-e a tömegnövelés.
2022. nov. 5. 12:37
 9/11 NTBS ***** válasza:
Nem biztos.
2022. nov. 5. 13:11
 10/11 anonim ***** válasza:

"annyi volt a kérdés hogy így is menne-e a tömegnövelés."

Tömegnövelés = kalóriatöbblet. Képbe kéne kerülni a sportág alapjaival, ha már ezt választottad.

A kérdésedre akkor a válasz még egyszer: naturálon akkor se tudod "kigyúrni" magad, ha értelmesen edzel. Ha ökörséget követsz, akkor évek múlva sem leszel sehol se izomban, se erőben. Meg fogod látni, hogy hosszútávon akkor tudsz értékelhető eredményeket elérni, ha az edzésed, a táplálkozásod és a regenerációd közel 100 százalékos. Tarts önvizsgálatot, hogy te hol vagy a 100 százalékhoz képest.

2022. nov. 5. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!