Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért gondoljátok azt, hogy a...

Miért gondoljátok azt, hogy a súlyzós edzés = testépítés?

Figyelt kérdés
Hm?

2021. júl. 22. 20:30
 1/10 anonim ***** válasza:
98%
Mert a testépítés alapja a súlyzós edzés.
2021. júl. 22. 20:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Honnan véled tudni, hogy mit gondolok? Én pl. végzek súlyzós edzést, de a büdös életben közöm sem volt a testépítéshez.
2021. júl. 22. 20:37
 3/10 A kérdező kommentje:
1# A testépítés alapjai: a testépítéshez megfelelő adottságok és az illegális teljesítménynövelő szerek. (ez persze minden versenysportra érvényes ha eredményeket akarnak)
2021. júl. 22. 20:45
 4/10 anonim ***** válasza:
98%

"A testépítés alapjai: a testépítéshez megfelelő adottságok és az illegális teljesítménynövelő szerek. (ez persze minden versenysportra érvényes ha eredményeket akarnak)"

Lol, már majdnem elhittem hogy komoly a kérdés...

2021. júl. 22. 20:48
 5/10 A kérdező kommentje:
Teljesen komoly.
2021. júl. 22. 20:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert építed a tested? Nem mindegy minek hívjuk? Attól még, hogy nem készül versenyre, meg csak hobbiból csinálja, attól még ezt a sportot űzi.

Milyen szót használsz helyette? Kondizol? Ebbe a szóba is bele lehet kötni 15 módon. Súlyzózol? Lehet így nevezni és talán én is ezt a szót használom leggyakrabban, de ez lehet crossfit, erőemelés, súlyemelés, testépítés stb. Én az utóbbit csinálom, mivel a fő célom jelenleg, hogy szép és arányos fizikumom legyen, nem az hogy 200kg-val guggoljak, szóval miért ne nevezhetném testépítésnek. Az meg hogy a cuccozást beleveszed a testépítés definíciójába.. Itt lett vicc a kérdés.

Ha csak a haverokkal focizgatsz a parkban, akkor azt is ugyanúgy labdarúgásnak nevezzük, nem labdával való futkározásnak.

2021. júl. 22. 20:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Eléggé lenéző hangnemű a kérdés, és én speciel nem gondolom ezt. Egyébként nem szimpatizálok a testépítéssel, mint sporttal (nem, nem azt állítom, hogy nem sport), de ez csak a saját "ízlésem" baja. És szerintem nem kell minden sportnál cuccolni, akkor sem, ha komoly szinten csinálja azt valaki.
2021. júl. 22. 21:03
 8/10 A kérdező kommentje:

Igazad van utolsó.

Testépítés-t lehet használni súlyzós edzésre. De ne nevezzék már magukat testépítőknek az átlag terembe járok, mert az elég mókás.

2021. júl. 22. 21:03
 9/10 A kérdező kommentje:

De miért, lehet manapság bárki többszörös világbajnok bármiben, cuccolás nélkül? Gondolom nem.

Akkor? Kell vagy nem kell?

2021. júl. 22. 21:12
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

8: ezzel így mondjuk egyetértek, sose hívnám magam testépítőnek.

De ez is így van más sportoknál is, ugyanazzal a példával jövök: ha focizok a haverokkal minden héten, akkor labdarúgást mint sportot űzöm, de labdarúgó nem leszek tőle, mert az már valamilyen egyesületi tagságot, versenyzést, "foglalkozást" sugall, nem hobbit. Lehet picit ellentmondásosnak tűnik elsőre, de szerintem nem az, egyszerűen a köznyelvben így használjuk ezeket a kifejezéseket.

2021. júl. 22. 21:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!