Ha nem figyelek az étkezésre, lesz változás?
Figyelt kérdés
Nyár végén elkezdtem súlyzós edzést végezni. Heti 3* járok. Guggolás, felhúzás, fekvenyomás. Kb. hetente 2.5 kg-val emelve a súlyokat. Most már megy 70 kg-val is a felhúzás, 37.5 kg-val a fekvenyomás, 45 kg-val a guggolás. Mindenből átlagban 3-4 sorozat, 3-8 ismétlés, súlytól függően. 32 éves nő vagyok. Napi átlagban 14-20 ezer lépés megvan egy nap, mert melóban sokat lèpcsőzök. De a kajára nem szoktam figyelni, akkor eszem, ha éhes vagyok és azt amit megkívánok. Reggelre általában szendvics+energiaital. Főtt ételt nagyon ritkán, inkább helyette is valami szendvicset eszek. Plusz vmi nasi. 167cm 77 kg vagyok. Azt vettem észre, hogy mióta edzek, mintha hìztam is volna. Ha nem figyelek a kajára, akkor eredmény se lesz? Köszi előre is a válaszokat!2022. okt. 30. 09:17
1/5 anonim válasza:
Ha az étrended által nem vagy kalóriadeficitben, akkor hiába edzel, nem fogsz fogyni egy dekát sem. Tanuld meg a kalóriaszámolás alapjait.
2/5 anonim válasza:
A legfontosabb dolgot kihagytad: milyen változást szeretnél elérni?
3/5 A kérdező kommentje:
Egy tónusosabb, edzettebb testet szeretnék kevesebb zsírral, mint amennyi most van rajtam.
2022. okt. 30. 09:34
4/5 anonim válasza:
Akkor leszel tónusosabb, ha kevesebb rajtad a zsír de több az izom, érdemi izmosodáshoz viszont olyan étrend kell ami közben nem fog zsír lemenni. Nem akarlak elkeseríteni de környezetemben edzenek olyan emberek, akik 5 éve ugyanúgy néznek ki és csak várják a sült galambot. Súlyok emelgetése nem egyenlő a jó kinézettel önmagában. Ha tényleges változást akarsz nem elég edzeni, legalább mennyiségben legyenek meg a tápanyagok, ha minőségben nem is.
5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat!
2022. okt. 30. 10:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!