Ha vennék növényi fehérjeport, hozna -e változást?
1 hónapja kezdtem edzeni, vegetáriánus étrendem van.
Kezdetben saját testsúllyal edzettem, most pedig súlyokkal is (heti 3 x 1 óra).
Nincsenek olyan nagy céljaim, nem fogyni akarok, inkább felszedni pár kilót, és izomban, olyan 5 kg még kéne szerintem hogy jól nézzek ki.
Mióta edzem természetesen többet eszem mindenből, de még csak plusz fél kiló jött fel.
A kérdésem: próbálok az egészséges irányban maradni, így a növényi fehérjepor az szerintem, amiben nincs semmi rossz. Szerintetek ilyen edzés mellett lenne -e értelme fogyasztani, viszont csak úgy tudom kivitelezni (pontosabban megfizetni), hogy egy hónapban napi 1 egy adagot iszom csak belőle (ez kb. 23 g fehérje), mégpedig edzés után. Hozna -e ez változást, előrelépést izomban, vagy felesleges pénzkidobás lenne? (kb. havi 10-15 ezer ft, még nem tudom melyiket vegyem.)
"Kezdetben saját testsúllyal edzettem, most pedig súlyokkal is (heti 3 x 1 óra)."
Ez a 3x1 óra értelmét veszti. Ne az időre törekedj. Lehet minőségi edzést csinálni 45 perc alatt is, és lehet 2 óra alatt is semmit nem érő edzést csinálni. Ez csak mellékes, gondoltam leírom.
Szóval:
"Mióta edzem természetesen többet eszem mindenből, de még csak plusz fél kiló jött fel."
Fél kg tökéletes 1 hónap alatt. Ne akarj többet felszedni, ne akarj behízni, mert annak semmi értelme. Ennek a fél kg-nak is nagyobb része zsír, mint izom. Na, most képzeld el, ha havi 2-3 kg jönne fel.. Ha tökéletes a genetikád, és tökéletesen csinálsz mindent teljesen kezdőként, azaz megfelelő fehérjebevitel, kemény/progresszív edzések és megfelelő regeneráció, akkor elméletben (elméletben!) havi 1kg ütemű hízás megfelelő lehet, de ennek is nagyobb része zsír. Erről csak annyit, hogy tökéletesen senki nem csinál semmit, és csoda genetikád valószínűleg nincs.
Ez a sport tipikusan az a sport, ahol minél lassabb annál jobb. Ez egy maraton, nem pedig pár méteres szakasz, mindig erre gondolj.
"Szerintetek ilyen edzés mellett lenne -e értelme fogyasztani"
Abszolút, viszont nem kötelező. Ha megvan a megfelelő mennyiségű fehérjebevitel kajából, akkor teljesen pénzkidobás fehérjeport venned. 30g fehérjepor -> 23g fehérje, az kb. 100g csirkemell nyersen mérve, csak úgy viszonyításképpen.
"napi 1 egy adagot iszom csak belőle (ez kb. 23 g fehérje), mégpedig edzés után."
Tök mindegy mikor iszod, lényegtelen, hogy edzés előtt, edzés után, edzés közben, vagy akármikor a nap folyamán, nem lesz befolyással semmire sem. Ezzel akkor kellene foglalkoznod, ha versenyzői céljaid vannak és mindent tökéletesre szeretnél csinálni. A lényeg az, hogy a nap végén meglegyen a kellő fehérjebeviteled.
"Hozna -e ez változást, előrelépést izomban, vagy felesleges pénzkidobás lenne?"
Éééés, elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amiért ott a testépítés, ahol. :D
Ez csak táplálékkiegészítő, ami arra jó, hogyha nincs meg az elegendő fehérbeviteled, akkor kiegészíted (a nevében is benne van) vele az egyébként is kiegyensúlyozott étrendedet. Nem csodaszer. Nem fog senkire sem csak azért +izom jönni, mert fehérjeport szed. KIEGÉSZÍTŐ
Ha megvan a napi minimum 1.6g/testsúlykg fehérjebeviteled minimum, akkor nincs értelme ennek. De elárulom, hogyha akár 1.4, vagy 1.5g/testsúlykg a fehérjéd sincs semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!