Lábedzésre ha valaki 9 gyakorlatot csinál az szerintetek felesleges?
Én boka mobilizáció probléma miatt képtelen vagyok rúddal guggolni, ezért így néz ki egy lábedzésem:
Hétfő:
Hack guggoló
Bolgár guggolás smith keretben
Merevlábas felhúzás
Combfeszítő gép
Vádli
Csütörtök:
Ugyanez
Viszont, gondolkodok rajta, hogy kiveszem a bolgár guggolást, mert iszonyat nehéz gyakorlat és sokáig nem fogja bírni az idegrendszerem, ha így haladok.
Szóval, aki 8-9 gyakorlatot képes egy lábedzésen megcsinálni, az valójában nem is edzett.
Ennyiből alapvetően nem mondanám rossznak a koncepciót...
Én biztos, hogy nem csinálnék kétfajta lábtoló gépet, nem is tudom igazán mi a jelentős különbség köztük, valamint ha egy gépen változtatsz a lábfej pozíción, akkor is (úgy gondolom sokkal inkább) máshol lesz a fókusz, mint hogy átmész egy másmilyen fokú lábtolóra.
Combfeszítő gépet sem csinálnék, szerintem elég elbaltázott mozgásminta így térdfeszítést csinálni.
A kitörés és a lábtoló közül is csak az egyiket tartanám meg céltól függően.
Combtávolítás is repül, az mindenképp.
A maradék 5 gyakorlatot pedig 2 napra osztanám, így kijönne az ideális 2-3 gyakorlat/nap. Lenne egy guggolás, lábtoló/kitörés meg egy román húzás, combhajlító gép nap. Vádlit meg mindkét napra be lehet tenni, vagy egyikre se, én nem is nagyon szoktam vádlizni :D.
Aki azt mondja hogy elég csak guggolás meg felhúzás, az nem ért hozzá…
De nem kell 9.. 5-6 lábgyakorlat optimális egy edzésen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!