Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egykezes súlyzóval gyakorlatok...

Egykezes súlyzóval gyakorlatok, külön izomcsoportokra?

Figyelt kérdés

Össze gyűjtöttem már párat. De tricepszre, és hátra nem igazán találtam. De jöhetnek persze másra is, de leginkább arra. Köszi.

Amiket össze szedtem:

Mell:

Fekvenyomás egykezes súlyzóval vagy rúddal

Tárogatás padon

Áthúzás egykezes súlyzóval

Tricepsz:

Szűknyomás

Tricepsz nyújtás

Váll:

Vállból nyomás egykezes súlyzóval

Oldalemelés

Előre emelés

Döntött törzsű oldalemelés

Vállvonogatás

Hát:

Evezés egykezes súllyal

Döntött törzsű evezés

Fejfölé kinyomás esetleg?

Bicepsz:

Kalapács bicepsz

Bicepsz ülve egykezes súlyzókkal

2022. szept. 29. 17:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Itt amúgy, mi a kérdés, mit szeretnél megtudni? Mellesleg a fejfölé nyomás fura egy hát gyakorlat.😆
2022. szept. 29. 18:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Szövegértelmezés 2. osztály. Fejfölé nyomás egyáltalán nem fura. Hát izmokat terheli, és erősiti. De azért is írtam oda, hogy "esetleg".
2022. szept. 29. 18:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen.
2022. szept. 29. 18:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Nalad mi a kulonbseg a vallbolnyomas es a fejfole nyomas kozott? 🤔 Mitol lenne az barhogy hat? 😅 Am huzockodj vhol
2022. szept. 29. 19:44
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy az tisztán hát. Hanem, hogy erősiti és terheli. Ahonnan néztem a gyakorlatokat, ott volt írva ez. Az, hogy csak hátat érinti, azt nem mondtam. Csak beírtam oda, hogy "esetleg". Vállból nyomást azt ismerem, úgy tudom, hogy ha nem hajlítod be a kezed, akkor jobban terheli a hátat. De ez persze nem biztos, hogy igaz.

Egykezes súlyzóval gyakorlatokra vagyok kíváncsi főként, és hogy azok melyik izomcsoportba tartoznak, és melyik izmokat érintik azon belül leginkább. Persze amiket felsoroltam, azokon kivül.

2022. szept. 29. 19:55
 6/6 anonim ***** válasza:
A fejfölé nyomás sehogy nem hát gyakorlat. Kicsit sem, legkevésbé sem, és kérdőjelesen sem. A széles hátizom nem ezt a mozdulatot végzi, és a hát "felső" izmai sem. Abba azért nem ártana belegondolni, hogy a hát izmai húzó mozdulatokat végeznek, akkor ezeket hogy terhelné egy nyomó mozdulat?🤔 A fejfölé nyomás az elülső deltát terheli legjobban, valamint a tricepsz kap még terhelést. A hátat sehogy nem terheli. Jó tudni, hogy ezt te olvastad valahol, sajnos a magyar fitnesz ipar lassan ott se tart, ahol a 2000-res években volt.
2022. szept. 29. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!