Hogy osszak fel 3 fajta fekvenyomast?
Alap fogásu fekvenyomas a mell miatt ferde pados nyomás a mell felső része miatt és szűk nyomás speciál a tricepsznek. Push pull leg be edzek 2 van minden edzésből egy héten.
Hogyan érdemes párosítani a Fekvenyomas fajtákat?
Sima fekvenyomasal egy edzésen belül legyen a szűk vagy inkább külön napon a ferde nyomással?
6 edzés nem sok egy héten? Tönkre vágod az idegrendszered.
Fekvenyomás és a szűknyomás ne legyenek ugyanazon a napon, én úgy osztanám föl.
Minek ennyi nyomás?
Ha push napon csinálsz fekvenyomást, ferdenyomást meg mondjuk vállra mellről nyomást akkor mind3 olyan nyomó gyakorlat ami megdolgoztatja a mell és váll mellett a tricepszet is. Ha ezen kívül még szűknyomást is csinálsz, azzal kicsit jobban terheled a tricepszedet, de kb. ugyanazt a területet amit a fekvenyomással, mellről nyomással és ferdenyomással, mivel nagyon hasonlít az előbb felsorolt 3 gyakorlathoz. Én tricepszre inkább valami izolációt csinálnék emiatt, mint például koponyatörő vagy tricepsz letolás esetleg fejfölötti tricepsz nyújtás.
Nálam egy Push nap így néz ki:
Fekvenyomás 4x8
Mellről nyomás 4x8
Egykezes ferdepados fekvenyomás 3x12
Oldalemelés 3x12
Koponyatörő 3x12
Az ismétlésszámok csak támpontok, arra szolgálnak hogy ha elérem az adott súllyal minden sorozatban a kijelölt ismétlést, akkor növelek a súlyon. Tehát ha menne egy sorozatban mondjuk 13 ismétlés, akkor nem állnék meg 12-nél.
Én nem sz*rral gurítok. Nálam a push nap így néz ki:
Fekvenyomás
Ferdepados nyomás egykezesekkel
Nyomás gépen
Mellrő nyomás
Oldalemelés
Oldalemelés csigán
Nyomás vállgépen
Koponyatörés
Tolódzkodás
Letolás csigán
Ha ez mind megvan tesztó az arcba, bár lehet nem oda kéne, de a Józsi azt mondta oda kell. Kemény vagyok, mint a fagyott kutyaláb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!