Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy osszak fel 3 fajta...

Hogy osszak fel 3 fajta fekvenyomast?

Figyelt kérdés

Alap fogásu fekvenyomas a mell miatt ferde pados nyomás a mell felső része miatt és szűk nyomás speciál a tricepsznek. Push pull leg be edzek 2 van minden edzésből egy héten.

Hogyan érdemes párosítani a Fekvenyomas fajtákat?

Sima fekvenyomasal egy edzésen belül legyen a szűk vagy inkább külön napon a ferde nyomással?

2022. okt. 4. 22:15
 1/5 anonim ***** válasza:

6 edzés nem sok egy héten? Tönkre vágod az idegrendszered.

Fekvenyomás és a szűknyomás ne legyenek ugyanazon a napon, én úgy osztanám föl.

2022. okt. 4. 23:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Minek ennyi nyomás?

Ha push napon csinálsz fekvenyomást, ferdenyomást meg mondjuk vállra mellről nyomást akkor mind3 olyan nyomó gyakorlat ami megdolgoztatja a mell és váll mellett a tricepszet is. Ha ezen kívül még szűknyomást is csinálsz, azzal kicsit jobban terheled a tricepszedet, de kb. ugyanazt a területet amit a fekvenyomással, mellről nyomással és ferdenyomással, mivel nagyon hasonlít az előbb felsorolt 3 gyakorlathoz. Én tricepszre inkább valami izolációt csinálnék emiatt, mint például koponyatörő vagy tricepsz letolás esetleg fejfölötti tricepsz nyújtás.

Nálam egy Push nap így néz ki:

Fekvenyomás 4x8

Mellről nyomás 4x8

Egykezes ferdepados fekvenyomás 3x12

Oldalemelés 3x12

Koponyatörő 3x12

Az ismétlésszámok csak támpontok, arra szolgálnak hogy ha elérem az adott súllyal minden sorozatban a kijelölt ismétlést, akkor növelek a súlyon. Tehát ha menne egy sorozatban mondjuk 13 ismétlés, akkor nem állnék meg 12-nél.

2022. okt. 5. 10:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Én egyenes pados nyomást csinálnék és tilódzkodnék csak. Na meg persze mellről nyomás.
2022. okt. 6. 09:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Én nem sz*rral gurítok. Nálam a push nap így néz ki:

Fekvenyomás

Ferdepados nyomás egykezesekkel

Nyomás gépen

Mellrő nyomás

Oldalemelés

Oldalemelés csigán

Nyomás vállgépen

Koponyatörés

Tolódzkodás

Letolás csigán

Ha ez mind megvan tesztó az arcba, bár lehet nem oda kéne, de a Józsi azt mondta oda kell. Kemény vagyok, mint a fagyott kutyaláb.

2022. okt. 6. 12:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Trinyora sztem eleg egy homlokraengedes meg letolas. Ugyis nyomsz meg vallbol is gondolom..
2022. okt. 7. 18:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!