Az csak kezdők baja, hogy egy edzés után 1-2 napig nem bírok kb. semmit sem csinálni a kimerültségtől?
:D:D:D
Ezt már én sem veszem be, nyugi :D:D:D
A 2#-es és a 3#-as válasz tipikus 90'-es években leragadt gondolkodásmód.
BCAA tudományosan bizonyított, hogy semmi haszna, és semmi értelme, glutamin szintén.
"Edzés után pedig igyál tömegnövelőt, mert edzés után több fehérje tud beépülni az izmokba az anabolikus kapu miatt."
Erre az anabolikus kapura is rengeteg tudományos cikk van, ami alapján megdőlni látszik ez a dolog. Sokkal inkább fontosabb, hogy a nap végén meglegyenek a kellő makrók/kalóriák.
"Érdemes szuperszetteket alkalmazni, bizonyítottan hatékony."
Egy kezdőnek ne írjunk már ilyet, mert a végén még félreérti, és egy nehéz súlyos fekvenyomás után rohan tricepszezni, hogy szétbombázza az izmot, mert ugye az hatékony..
Kérdező:
Az elején emlékszem, hogy 3 napig ki sem tudtam nyújtani a karomat az edzés miatt (nem, nem túlzok, tényleg 3 napig tartott, mire rendesen kitudtam nyújtani).
Általában kezdőknél ez normális, vagyis nem az, mert ez azt jelenti, hogy nagy terhelésnek tetted ki az izmaidat, amire még nem volt készen állva. De tekintsünk el ettől, mert kezdőknél ez még elnézhető.
Viszont, ha később is fennáll ez a dolog, akkor mindenképpen változtatni kell az edzéseden, mert ez azt jelenti, hogy túledzed magad és nem tudsz regenerálódni. Ebben a sportban pedig a regeneráció legalább annyira fontos, mint maga az edzés. Nem az edzésen fogsz fejlődni, hanem a regenerációs időszakban.
Sok sikert! :D
Vagy normális
Vagy túledzel az adottságaidhoz képest
Vagy nem megfelelő az étkezésed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!