Erőemelésnél magasabb szinten jobb az, ha csak 2-3 hetente van felhúzás, a regeneráció miatt?
"Erőemelésnél magasabb szinten jobb az, ha csak 2-3 hetente van felhúzás"
Becseszne. Magasabb szinten a heti 2 felhúzás alap, sőt programozástól függően akár heti 3 is. Ne viccelj már, ha valamit te 2-3 hetente egyszer csinálsz, az nem gyakorlás. 2-3 hetente egy felhúzástól te milyen fejlődést vársz? Az erőemelés nem úgy néz ki, hogy minden alkalommal maxolsz alapgyakorlatokban, minden alkalommal RPE10, minden alkalommal ami a csövön kifér. Ha neked ez az elképzelés, akkor én a helyedben nem aggódnék a "magasabb szint" miatt.
Akkor maxoljak le minden héten guggolásból és felhúzásból is?
Az eredeti westside programban felhúzásból csak 3 hetente maxolnak.
"Akkor maxoljak le minden héten guggolásból és felhúzásból is?"
Szerinted minden héten fogsz tudni új maxokat? Az első hónapokban lehet, aztán rohadtul nem. Ha ez így működne, akkor én már 500 kiló fölötti súlyokkal guggolnék.
Ha nem vagy képes megfogadni mások tanácsát, akkor minek teszed fel a kérdést? Ezt sosem értettem, és nem is fogom megérteni.. Elvégre azért teszed fel a kérdést, mert nem tudod rá a választ, nem?
Nem vagyok erőemelő, mert a hipertrófia a fő szempont nálam, szóval nem értek a sportnak ezen részéhez, de még nekem is logikus, hogy egy olyan gyakorlattal nem fogsz fejlődni, amit 2-3 hetente 1x csinálsz.
Heti 2 minimum szükséges, ha érdemleges fejlődést szeretnél.
Maxolni, mert értelmetlen, mert nem fogsz tudni mindig maxot hozni, legalábbis magasabb szinten nem.
Ez nem úgy működik, hogy te hetente fogod megdönteni a felhúzás/fekvenyomás/guggolásodat. :D Ha meg igen, akkor vagy most kezdted, vagy pedig egy genetikai csoda vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!