Több hónapja teljes testes, ICF 5x5-tel edzek. Változás látható , már “tisztességes” súlyokkal is tudok dolgozni . Mivel itt a nyári szünet , és csak szeptemberben kezdek el dolgozni/ tanulni, akár heti 5 alkalmam is lenne a 3 helyett. Az lenne a kérdésem , hogy naturálként érdemes osztottat csinálni, vagy fennáll annak a veszélye ; 1 , Túledzem magam 2, Nem kap annyi terhelést az izom, csak heti egyszer .
A túledzés nem feltétlenül a felosztáson múlik, hanem a rossz edzés-menedzsmenten. Naturálban pedig egy izmot minimum kétszer meg kell edzeni a héten, ha szeretnénk érdemben izmosodni és erősödni. Persze lehet hetente egyszer 4x10 scott-gépet tolni bicepszre, hogy jól bedurranjon, csak semmi eredménye lesz.
Szóval ha heti 5 edzésnapot szeretnél, akkor mindenképpen osztott felosztásra kell átállni. Értelemszerűen heti 5 teljes testes edzés nem járható út.
2022. máj. 15. 11:31
2/9 anonim válasza:
Én az érdemes helyett, azt mondanám, hogy kell. Az egész testes edzés, amúgy is csak az elején jó. Ha megcsináltál 3, max. 4 alapgyakorlatot és még többre is képes lennél, akkor nem edzettél kellően nagy súllyal. Ha 5x jársz osztottba edzeni az nagyon jó, minden nap külön izomcsoport. De érezni fogod te is a különbséget, milyen pl. váll napon 6 gyakorlattal megküldeni a vállat, és milyen mikor egész testes edzésnél, kap 1 gyakorlatot. Ég és föld.
2022. máj. 15. 12:23
3/9 anonim válasza:
Én rosszul vagyok az osztott edzéstől, de kinek-mi. Lenyomsz 2 gyakorlatot tisztességgel, utána már kutya f...a az intenzitásod. Nekem 3 éve működik a teljes test.
2022. máj. 15. 12:54
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat !
#2 Igen, úgy edzettem, szinte csak alapgyakorlatokkal, úgy, hogy bőven elég volt az 5.
A Holnapi edzésemet így kezdeném:
Hétfő Push Workout A
Kedd Pull Workout
Szerda Leg Workout A
Csütörtök Push Workout B
Péntek PullWorkout B
Egyértelműen a Leg Workout B már következő hétfőn menne és így elölről .
Mindegyik Nap 5-5 gyakorlat menne, ami csak toló , húzó vagy láb.
Előre is köszönöm a tanácsokat
2022. máj. 15. 19:21
5/9 anonim válasza:
Szerintem troll kérdés. Ennyire nem lehet véletlenül elcseszni egy edzésfelosztást.
2022. máj. 15. 19:31
6/9 anonim válasza:
6 gyakorlat vállra LOL.
2022. máj. 15. 23:54
7/9 anonim válasza:
Erdemes, a teljes test meg also felso max alapozasnak jo. En 1x edzek mindenre es ebre akarnak kuldeni. Igaz kell a genetika meg sok-sok ev edzes
2022. máj. 16. 00:25
8/9 anonim válasza:
Mindenkinek más válik be
2022. máj. 16. 18:30
9/9 anonim válasza:
Naturál vagy? Ha igen felesleges az 5 edzés. 3, max. 4. Időpocsékolás lemenni 5x edzeni, nem fogsz attól jobban fejlődni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!