Ha volt tegnap munkasorozat is, akkor hagyj ki egy napot. Teljes testes edzésnél is szoktunk hagyni 1-1 pihenőnapot az edzések között.
2022. jún. 1. 11:30
2/12 A kérdező kommentje:
4munkasorozat is volt, de csak guggolás
nem teljes testes edzéseket nyomok, hanem toló húzó láb felosztásban edzek, tegnap lett volna ugye a láb.
2022. jún. 1. 12:03
3/12 anonim válasza:
Én egy jó láb edzés után legalább 1 hetet kihagyok lábra. Szerintem ennyi idő kell hogy regenerálódjon
2022. jún. 1. 12:15
4/12 A kérdező kommentje:
a tudomány jelenlegi állása szerint heti 2edzés az ideális minden izomcsoportnak naturálon, de nem ez volt a kérdés.
valaki hozzáértő válaszoljon légyszi. pl egy erőemelő.
a központi idegrenddszeremnek nem lesz az sok ha a tegnapi 4sorozat guggolás után ma is guggolok?
2022. jún. 1. 12:26
5/12 anonim válasza:
Elképesztően rég óta nem edzek és idegrendszer szakértő sem vagyok. Tudom, hogy nagyon rossz érzés edzést kihagyni. De szerintem ma ne guggolj és inkább készülj rá a kövi lábedzésre a héten, jót fog tenni a pihi.
2022. jún. 1. 12:36
6/12 A kérdező kommentje:
edzeni mindenképp fogok.. a kérdés az, hogy a guggolás is legyen-e része a mai edzésemnek, vagy ne... 1hete nem edzettem semmit, mert szükségét éreztem egy hét pihinek, szóval az nem opció hogy kihagyom a mai edzést.
2022. jún. 1. 12:47
7/12 anonim válasza:
Hagyd ki nyugodtan. Az ég világon semmi nem fog történni. Folytasd menetrend szerint, és ha nem szerepel ma a guggolás, akkor szard le, nem számít.
2022. jún. 1. 13:13
8/12 anonim válasza:
Nem kell azért annyira túltudományoskodni ám a dolgot. Én ezt erőemelő versenyzőként mondom neked. Fontos szempont a regeneráció, többek között pont idegrendszeri szempontból, de ha a tegnapi négy széria guggi RPE 4-5 (maximum 6) körüli volt csak a rosszullét miatt, akkor én ma simán guggolnék, ha a terv azt diktálja. Ha nem érzel fáradtságod a comfeszítődben, a fenekedben vagy a derekadban, továbbá mentálisan érzel magadban annyit, hogy ma le tudnád nyomni a guggi edzést, akkor nyomjad. Nem olyan egyszerű ám kifingatni magad, mint ahogy azt te gondolod. Nem így működik a súlyzós edzés, hogy egyszer egy kicsit túltolod, aztán kész, haza is vágtad a szimpatikus idegrendszered, aztán annyi is a programnak.
2022. jún. 1. 13:21
9/12 anonim válasza:
Viszont azt még hozzáfűzném (8. vagyok), hogy akár ki is hagyhatod a guggit. Nem ezen fog múlni az edzésblokkod sikeressége, azt garantálom. Ha úgy érzed, hogy ma még nem állsz készen egy magasabb intenzitású/volumenű tréningre, akkor offold. Csinálj mást, akár nem is súllyal, kardióval, nyújtással, bármivel. Vagy kivehetsz egy pihi napot is, tök mindegy, bár elmodásod szerint ez most nálad nem opció.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!