Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kihagyjam ma a guggolást?

Kihagyjam ma a guggolást?

Figyelt kérdés

tegnap edzés előtt nem éreztem magam túl jól, kicsit fájt a fejem valószinüleg a kevés alvás miatt, de úgy voltam vele h letolom igy is az edzést.

el is kezdtem, de pár sorozat guggolás után már szédültem is, nem éreztem magamban a kraftot, úgyhogy végül úgy döntöttem elnapolom az edzést.

ma nyomnám le, de szerintetek a tegnapi 4sorozat guggolás után még guggoljak ma is, vagy azt most kihagyjam?

2022. jún. 1. 11:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha volt tegnap munkasorozat is, akkor hagyj ki egy napot. Teljes testes edzésnél is szoktunk hagyni 1-1 pihenőnapot az edzések között.
2022. jún. 1. 11:30
 2/12 A kérdező kommentje:

4munkasorozat is volt, de csak guggolás

nem teljes testes edzéseket nyomok, hanem toló húzó láb felosztásban edzek, tegnap lett volna ugye a láb.

2022. jún. 1. 12:03
 3/12 anonim ***** válasza:
20%
Én egy jó láb edzés után legalább 1 hetet kihagyok lábra. Szerintem ennyi idő kell hogy regenerálódjon
2022. jún. 1. 12:15
 4/12 A kérdező kommentje:

a tudomány jelenlegi állása szerint heti 2edzés az ideális minden izomcsoportnak naturálon, de nem ez volt a kérdés.

valaki hozzáértő válaszoljon légyszi. pl egy erőemelő.

a központi idegrenddszeremnek nem lesz az sok ha a tegnapi 4sorozat guggolás után ma is guggolok?

2022. jún. 1. 12:26
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Elképesztően rég óta nem edzek és idegrendszer szakértő sem vagyok. Tudom, hogy nagyon rossz érzés edzést kihagyni. De szerintem ma ne guggolj és inkább készülj rá a kövi lábedzésre a héten, jót fog tenni a pihi.
2022. jún. 1. 12:36
 6/12 A kérdező kommentje:
edzeni mindenképp fogok.. a kérdés az, hogy a guggolás is legyen-e része a mai edzésemnek, vagy ne... 1hete nem edzettem semmit, mert szükségét éreztem egy hét pihinek, szóval az nem opció hogy kihagyom a mai edzést.
2022. jún. 1. 12:47
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd ki nyugodtan. Az ég világon semmi nem fog történni. Folytasd menetrend szerint, és ha nem szerepel ma a guggolás, akkor szard le, nem számít.
2022. jún. 1. 13:13
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell azért annyira túltudományoskodni ám a dolgot. Én ezt erőemelő versenyzőként mondom neked. Fontos szempont a regeneráció, többek között pont idegrendszeri szempontból, de ha a tegnapi négy széria guggi RPE 4-5 (maximum 6) körüli volt csak a rosszullét miatt, akkor én ma simán guggolnék, ha a terv azt diktálja. Ha nem érzel fáradtságod a comfeszítődben, a fenekedben vagy a derekadban, továbbá mentálisan érzel magadban annyit, hogy ma le tudnád nyomni a guggi edzést, akkor nyomjad. Nem olyan egyszerű ám kifingatni magad, mint ahogy azt te gondolod. Nem így működik a súlyzós edzés, hogy egyszer egy kicsit túltolod, aztán kész, haza is vágtad a szimpatikus idegrendszered, aztán annyi is a programnak.
2022. jún. 1. 13:21
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Viszont azt még hozzáfűzném (8. vagyok), hogy akár ki is hagyhatod a guggit. Nem ezen fog múlni az edzésblokkod sikeressége, azt garantálom. Ha úgy érzed, hogy ma még nem állsz készen egy magasabb intenzitású/volumenű tréningre, akkor offold. Csinálj mást, akár nem is súllyal, kardióval, nyújtással, bármivel. Vagy kivehetsz egy pihi napot is, tök mindegy, bár elmodásod szerint ez most nálad nem opció.
2022. jún. 1. 13:23
 10/12 A kérdező kommentje:
köszönöm
2022. jún. 1. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!