Mit gondoltok erről az edzéstervről? (tényleg edzésterv, nem pedig felosztás.. :D)
Sziasztok!
Jelenleg 5x edzek 1 héten.
Hétfő: Felsőtest
Kedd: Láb
Szerda: Toló (mell-váll-tricepsz)
Csütörtök: Húzó (hát-bicepsz-hátsó váll)
Péntek: Láb
Szombat: Pihenő
Vasárnap: Pihenő
Úgy alakult a dolog, hogy változtatnom kell egy kicsit. Annyi a lényeg, hogy nyáron és szeptembertől mindig máshol edzek. Szeptembertől, mivel kolis vagyok, az ottani edzőteremben edzek. Nyáron pedig, mivel nem vagyok kolis, máshol.
A probléma az, hogy, ahol nyáron edzek, ott tudok pakolni kézisúlyzóra tárcsát és így tudok egykezes kézisúlyzóval fekvenyomni, viszont, ahol szeptembertől edzek, ott nincs erre lehetőség, mert 25kg a legnagyobb kézisúlyzó. Az egykezes fekvenyomást meg nem fogom rudas fekvenyomásra cserélni a mozgástartomány miatt. Lényegében a jobb gyakorlatok miatt szeretném, ha a pénteki/szombati napom lenne a toló nap.
Így jött az ötlet, hogy mivel hétfőtől-csütörtökig a kolis edzőteremben edzek, pénteken pedig ott edzek, ahol nyáron (mert hazafelé menet betudok menni edzeni még), így a pénteki/szombati nap lehetne a mell-váll-tricepsz edzésem.
Első opció:
Hétfő: Láb
Kedd: Felsőtest
Szerda: Pihenő
Csütörtök: Húzó (hát-bicepsz-hátsó váll)
Péntek: Toló (mell-váll-tricepsz)
Szombat: Láb
Vasárnap: pihenő
Ez lényegében ugyanaz, mint a mostani felosztásom, csak cserélve vannak dolgok amiatt, hogy pénteken toló napom legyen, emiatt regeneráció miatt szerda pihenőnap.
Második verzió:
Hétfő: Láb
Kedd: Húzó (hát-bicepsz-hátsó váll)
Szerda: Toló (mell-váll-tricepsz)
Csütörtök: Láb
Péntek: Húzó (hát-bicepsz-hátsó váll)
Szombat: Toló (mell-váll-tricepsz)
Vasárnap: Pihenőnap
Bevallom őszintén, ezt a megoldást jobban preferálom, mert itt nem kell 2 napot pihennem. Tudom, regeneráció fontos, de függő vagyok és minden bajom van, ha pihenőnapot kell tartanom.. :D
Ééés most jöjjön a lényeg:
Eredetileg a második felosztásra írtam edzéstervet, mert ez az első opció. Minden gyakorlat ugyanaz, mint az előző felosztásomnál természetesen.
Képet töltök fel róla, mert nagyon sok idő lenne begépelni.
Talán a tricepsz gyakorlatok számát leveszem 1-1-re, mert 2db nyomó gyakorlat van mellnél, így kap bőven terhelést annál is.
+ami észrevétel még, hogy elülső deltára 1 gyakorlatot kiveszek, mert szintén kap terhelést minden nyomásnál.
Bármi észrevétel? Tanácsok/tippek?
Ha már angolul írod a gyakorlatok nevét, akkor helyesen tedd azt. A nagy részét elírtad...
Hat edzés egy héten naturálon sok lesz. Guggolás hol marad? A T-rudas evezést a helyedben lecserélném szabadsúlyos változatra. Felesleges ennyi bicepsz és tricepsz izoláló gyakorlat, inkább az alapgyakorlatokra koncentrálj. Felhúzást is érdemes lenne beiktatni az edzéstervbe. Hátsó deltákra döntött törzsű oldalemelést hozzáadnék.
4#
Hát valóban vita tárgya ez az 1 kezes fekvenyomás.
Megoszlanak a vélemények.Van aki esküszik rá,van aki meg nem szereti.
Én pld nem szeretem.Nem tudom akkora súllyal csinálni.Meg ez a pötchölés a felvétellel meg lerakással,ez a zsonglőrködes nekem nem megy.Egy rossz mozdulat mikor felveszed vagy lerakod oszt a csuklódnak vagy a vállaidnak annyi.
Segítőm meg nincs és ledobálni se tudom mint Roni ahogy lebassza a cuccot a földre.Ugyhogy én maradtam a 2 kezes ruddal való nyomásnál.
Ettől még nyilván jó a gyakorlat.Csak azért irtam hogy egy gyakorlat miatt nem okoskodnám el az egész edzésrendszert.Van alternatívája egyéb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!