Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez az 5 napos edzésterv jó lehet?

Ez az 5 napos edzésterv jó lehet?

Figyelt kérdés

1. nap

fekvenyomás

melltámaszos evezés

vállból nyomás

lehúzás

pozitív fekvenyomás

bicepsz karhajlítás

tricepsz letolás kötéllel

2. nap

guggolás

lábtoló gép

romanian deadlift

vádli

3. nap

pozitív fekvenyomás

vállból nyomás gépen

mell tolóckodás

tárogatás

oldalra emelés

tricepsz karnyújtás kötéllel fej felett

4. nap

húzódzkodás

egykezes evezés

evezés

hátsó váll gépen

bicepsz karhajlítás

scott pados bicepsz

5. nap

felhúzás

kitörés

combhajlító

combfeszítő

vádli

Alsó-felső, toló-húzó-láb edzésterv, úgy, hogy az első két nap kevesebb sorozat, kisebb ismétlésszámmal, viszont nagyobb súllyal elvégezve, a másik 3 napon viszont "rendes" kerékvágásban minden, azaz 3-4 szett 8-10-es ism. számban. Mit gondoltok róla, esetleg mit változtatnátok rajta?

#edzés #edzésterv #5 napos felosztás
2022. jún. 15. 22:18
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
87%

Én nem ilyen logika mentén edzek, de értem a te koncepciódat, és simán el tudom képzelni, hogy ez nálad működni fog. Mindenkinek meg kell találnia a számára legoptimálisabb edzéstervet, legoptimálisabb felosztást, legoptimálisabb frekvenciát. Remélem, hogy te megtaláltad. Ebbe a tervbe kár lene beleokoskodni, mert ezt te egyénre szabtad, abba pedig kívülről, random kommentelőként felesleges belepofázni.

Hajrá! A magadfajta képben van, úgyis változtat a terven, ha közben szükségét érzi.

2022. jún. 15. 22:23
 2/19 anonim ***** válasza:
61%
Le kell mondanom az internetet, mert ezt már nem bírom.
2022. jún. 16. 05:04
 3/19 anonim ***** válasza:
Miert? Ez legalább tényleg egy edzésterv. Itt már ez is haladásnak számít.
2022. jún. 16. 07:28
 4/19 A kérdező kommentje:

#2 kifejtenéd bővebben?

A többi választ köszönön szépen.

2022. jún. 16. 07:39
 5/19 anonim ***** válasza:
19%

Eléggé kaotikus. Ha toló-húzó a felosztás, akkor hogy jön a fekvenyomás után evezés, meg a tricepsz után bicepsz?

Én 5 napos programnak A-B-Láb-A-B leosztást csinálnék inkább. Egyszerűbb, kevésbé specifikus gyakorlatokkal.

2022. jún. 16. 08:15
 6/19 anonim ***** válasza:
Én belezavarodnék de attól még nem rossz. A kevesebb néha több, főleg ha kezdő vagy (mármint kevesebb féle gyakorlat). Az intenzitás, sorozatok száma se mindegy. Szimplább edzéstervnél könnyebb követni egy fejlődést. Így kb. egy füzettel mászkálnék és írogatnám hogy miből mennyi hogyan volt, mert megjegyezni biztos nem tudom.
2022. jún. 16. 09:48
 7/19 anonim ***** válasza:
18%
Ha túledzés a cél akkor biztosan jó.
2022. jún. 16. 11:02
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért tűnik kaotikusnak, mert egyénre van szabva. Ezért felesleges az ilyen edzéstervekbe beleugatni, mert én sem ilyen logika alapján építem fel az edzéseimet, mint a kérdező, de értem a koncepcióját, és ha ez neki így működőképes, akkor hajrá, neki kell tudnia, éreznie, tapasztalnia. Nekem nem működne egy ilyen jellegű felosztás, bele se kezdenék egy ilyen tervbe, más ember meg az én programommal lenne ugyanígy. Ez így természetes.

Egy tervnek valójában kettő dolga van, semmi több: biztosítani a progressziót, és biztosítani az edzések közti regenerációt. Ha ez neked így van egyénre szabva, neked így működik, akkor hajrá! A leghülyébb edzéstervekkel jutottak már el emberek a Mr. Olympia színpadára. Egyébként meg az ilyen kaotikusnak tűnő edzéstervek még mindig ezerszer jobbak, mint az idealbody.hu-ról letöltött sablonok, miszerint "bro split, csak a gépek, csak az izolációk, mindenből 4x10, felülésből 4x20".

2022. jún. 16. 11:02
 9/19 anonim ***** válasza:
71%
Én is ugyanígy edzek, upper-lower-push-pull-leg, semmi probléma nincs vele, fejlődök, 2x kap minden izom terhelést 1 héten, nincs ezzel semmi probléma.
2022. jún. 16. 11:55
 10/19 anonim ***** válasza:
17%
Kész káosz. Csak ugye korunk megfogalmazása nem ez, hanem hogy "egyénre van szabva". Tehát akkor egyénre szabott kész káosz.😂😂 Bár az instagramon, lehet menő.
2022. jún. 16. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!