Ez az 5 napos edzésterv jó lehet?
1. nap
fekvenyomás
melltámaszos evezés
vállból nyomás
lehúzás
pozitív fekvenyomás
bicepsz karhajlítás
tricepsz letolás kötéllel
2. nap
guggolás
lábtoló gép
romanian deadlift
vádli
3. nap
pozitív fekvenyomás
vállból nyomás gépen
mell tolóckodás
tárogatás
oldalra emelés
tricepsz karnyújtás kötéllel fej felett
4. nap
húzódzkodás
egykezes evezés
evezés
hátsó váll gépen
bicepsz karhajlítás
scott pados bicepsz
5. nap
felhúzás
kitörés
combhajlító
combfeszítő
vádli
Alsó-felső, toló-húzó-láb edzésterv, úgy, hogy az első két nap kevesebb sorozat, kisebb ismétlésszámmal, viszont nagyobb súllyal elvégezve, a másik 3 napon viszont "rendes" kerékvágásban minden, azaz 3-4 szett 8-10-es ism. számban. Mit gondoltok róla, esetleg mit változtatnátok rajta?
Én nem ilyen logika mentén edzek, de értem a te koncepciódat, és simán el tudom képzelni, hogy ez nálad működni fog. Mindenkinek meg kell találnia a számára legoptimálisabb edzéstervet, legoptimálisabb felosztást, legoptimálisabb frekvenciát. Remélem, hogy te megtaláltad. Ebbe a tervbe kár lene beleokoskodni, mert ezt te egyénre szabtad, abba pedig kívülről, random kommentelőként felesleges belepofázni.
Hajrá! A magadfajta képben van, úgyis változtat a terven, ha közben szükségét érzi.
#2 kifejtenéd bővebben?
A többi választ köszönön szépen.
Eléggé kaotikus. Ha toló-húzó a felosztás, akkor hogy jön a fekvenyomás után evezés, meg a tricepsz után bicepsz?
Én 5 napos programnak A-B-Láb-A-B leosztást csinálnék inkább. Egyszerűbb, kevésbé specifikus gyakorlatokkal.
Azért tűnik kaotikusnak, mert egyénre van szabva. Ezért felesleges az ilyen edzéstervekbe beleugatni, mert én sem ilyen logika alapján építem fel az edzéseimet, mint a kérdező, de értem a koncepcióját, és ha ez neki így működőképes, akkor hajrá, neki kell tudnia, éreznie, tapasztalnia. Nekem nem működne egy ilyen jellegű felosztás, bele se kezdenék egy ilyen tervbe, más ember meg az én programommal lenne ugyanígy. Ez így természetes.
Egy tervnek valójában kettő dolga van, semmi több: biztosítani a progressziót, és biztosítani az edzések közti regenerációt. Ha ez neked így van egyénre szabva, neked így működik, akkor hajrá! A leghülyébb edzéstervekkel jutottak már el emberek a Mr. Olympia színpadára. Egyébként meg az ilyen kaotikusnak tűnő edzéstervek még mindig ezerszer jobbak, mint az idealbody.hu-ról letöltött sablonok, miszerint "bro split, csak a gépek, csak az izolációk, mindenből 4x10, felülésből 4x20".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!