Elakadtam fekvenyomásban. Szerintetek mivel tudnám áttörni a 120kg-os határt?
Edzek már jópár éve hobbi szinten, de már hónapok óta nem nagyon fejlődök fekvenyomásban. 120ba megy 2, eddig ez volt a legtöbb. 108-ba 7, 98 10-11.
Kaja viszonylag rendben, heti 1x nyomok fekve, főként vetkőző sorozatban 5-10 ismétlés tartományban. Ötletek, netán kéne beiktatnom más gyakorlatot, vagy menni időnként magasabb ismétlésre?
25f, 184cm, 100kg
A testsúlyod megvan hozzá, hogy ennél tovább tudjál menni. Szerintem kevés a bevitt volumen. Eleve csak heti egy feknyomásod van, ami nem baj, de egy szint után érdemes heti többször fekvenyomni.
Hogy néz ki pontosan egy feknyomó edzésed? Hány munkasorozat, pontosan milyen súlyokkal/ismétlésekkel? Még az alapján lehetne rájönni, miért akad a feknyomásod.
Az 1-es vagyok, és én pl. nem pontoztam senkit.
Szerintem nem is biztos, hogy írtak választ, akik pontoztak. Ne foglalkozz velük, az ilyenek nem értenek az edzéshez, csak az anonim fúrogatáshoz.
Jelenleg így néz ki egy edzésem, példa:
107: 6, 103: 7, 98: 9-8-7-8
Számok pár kg-ot változnak vagy ismétlést, lényeg, hogy lassan fél éve nem bírtam előre lépni +7-8kg-ot sem. Más izomcsoportokra pedig fejlődök. Sokszor bukásig megyek, lehet még azis ront a helyzeten. Egyébként egy edzésen nemtudom mennyire van értelme letolni azt a 10 sorozat fekvenyomást, amit sok helyen anno olvastam, mert 6. után már csak 100 helyett 80al megy pár ismétlés, vagy annyival se.
Eddig köszönöm a tippeket, szerintem megpróbálom a 2x mell edzést egy héten, és meglátjuk, hogy mi lesz belőle.
Úgy látom, nem is a volumennel van a baj elsősorban, hanem valószínűleg azzal, hogy mindig ugyanaz történik.
Ahogy a 9-es hozzászóló is írta, periodizálni kellene.
Néhány példa:
Reagálok még néhány dolgora, amit írtál:
"fél éve nem bírtam előre lépni +7-8kg-ot sem"
120 felett van a maxod, ott naturálban már szinte mindenkinél belassul a fejlődés. Lesz olyan is, hogy örülni fogsz évi 3-5 kilónak.
"egy edzésen nemtudom mennyire van értelme letolni azt a 10 sorozat fekvenyomást"
Egy edzésen nincs, mert a második fele már nem lesz minőségi sorozat, csak túledzed magad. Általában nem érdemes 5-nél több nehéz munkasorozatot tervezni egy edzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!