Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi van ha izomépités során...

Mi van ha izomépités során nem optimálisak a feltételek?

Figyelt kérdés

Vannak ilyen maximális izom potenciál táblázatok, hogyha mindent jól csináltunk az ember akkor első évben 3-5kg másodikban 1,5-2,5kg harmadikban 1-2 kg stb izmot tud építeni.

Na de mi van akkor ha mondjuk kihagyás van nem eszek eleget hetekig stb és mondjuk az első évben a maximális 3-5kg-bol építek összesen 1 kiló izmot? Ha a kövi évben mindent jól csinálok akkor feltudom még szedni a maradék 4 et vagy mivel már 1 éve edzem csak a 1,5-2,5kg ot?

Remélem érthető mire gondolok.

2022. aug. 18. 18:19
 1/9 anonim ***** válasza:

Saját példám az, hogy itthoni edzést nyomtam már 6-7 éve, de a kajálás teljesen elmaradt.

Valamennyire sportos voltam, szálkás alkat, de arra gondoltam, itthon amúgy sem jöhet fel izom, mert az csak a konditeremben működik.

Aztán utánanéztem, mitől és hogyan nő az izom, és elkezdtem normálisan enni, tehát akkor is ettem, amikor nem voltam éhes.

1 év alatt feljött kb 10kg tömeg, aztán visszavettem a kaját és így maradt meg +6kg a kiinduláshoz képest mostanra.

Tehát nagyon sokat számít az optimális feltétel. 1.5 év alatt többet nőttem, mint azelőtt 4x annyi idő alatt.

2022. aug. 19. 01:06
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem kell ezt ennyire túlgondolni! Ez hogy 1. évben 3-5 kg izom, aztán a 2.-ban csak 1,5-2,5 kg, ez csak amolyan támpont, a való életben teljesen egyénfüggő, hogy kire mennyi izom rakodóik az évek alatt.
2022. aug. 19. 08:06
 3/9 anonim ***** válasza:

ja, felesleges ezen filózni h mennyi izom jön fel, pontosan amúgy se lehet tudni h amit felszedtél tömeget abból mennyi szin izom.

lényeg az erősödés meg a tükör.

2022. aug. 19. 08:57
 4/9 anonim ***** válasza:

3 év alatt 10 kg izom nem hangzik valami jól 😕

Elgondolkodtató, hogy van értelme állandóan főzni, dobozolni, kajás dobozokkal menni mindenhova, stb.

Ha kezdő lennék el se indulnék már ezen az úton

2022. aug. 19. 16:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Be lehet hozni a lemaradást igen.

Amúgy számomra is ez a főzés, dobozolás, napi 5-6 kaja evés a rohadt unalmas már, és az ember q fáradtságért cserébe csak egy hangyaf@szt kap cserébe, ami hamar le is épül.

2022. aug. 20. 14:41
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja, meg melóban nekem van fél óra kaja szünet a 9 órából, reggelezni is 6-kor tudok, szóval minden értelmes kaja este 6 után megy le. Szopás ez, de ha nem akarok fogpiszkáló maradni, akkor muszáj többet enni valahogy.
2022. aug. 20. 15:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Sokan ezért hagyják abba a gyúrást, vagy a naturál gyúrást. Főzzél, dobozolj, étkezz fehérjedúsan, egyél napi 5-6-szor, pótold a vitaminokat és ásványi anyagokat, pihenj sokat, és még lehetne sorolni.. És mindezt azért, hogy ha mindent jól csinálsz, akkor látszik rajtad pulóverben is, hogy edzeni jársz. 2011-ben volt egy balesetem, (akkor már 6 éve edzettem) gipszben volt a kezem, utána műtötték is, kórházban is voltam. 4 hónapig nem bírtam edzeni utána, jelentős izom és teljesítménycsökkenéssel járt. Ma már, csak azért járok terembe, mert szeretek edzeni, de úgy vagyok, mint a 4. hozzászóló, ha kezdő lennék, ezen a naturál hobbigyúrós úton én sem indulnék el mégegyszer, az tuti.
2022. aug. 20. 17:35
 8/9 anonim ***** válasza:

ti leragadtatok 1980-ban?

minek napi 5-6 étkezés?

én 3 4-el is tökéletesen elvagyok

a szükséges kalória és fehérje mennyiséget igy is betudom vinni

2022. aug. 20. 20:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem .Az nem úgy van hogy mivel nem sikerült felszedni az 1 evben akkor arról már lekéstél es csak a 2 évben elerhető mennyiségű izmot tudod felépíteni.

Nem az idő az ami a mérvadó hanem az épített izomméret.

Vegyük pld hogy fél évig egy deka izmot se építettél mert xartál rendesen enni vagy edzeni.Aztán amikor elkezded rendesen, hirtelen elkezdesz fejlődni is.Úgy mintha soha nem edzettél volna.Gyorsan jönnek fel a kilók,az izom.

Ha mindent jol csinálsz akkor az izomnövelés évről évre lassabban fog menni.Míg a végén örülsz az elvileg évi +1kg nak is,vagy hogy formásodtál sűrűsödtél valamit.

Elviekben tehát tökmindegy hogy x az első evben 6 kiló izmot épített y meg csak 3 at.

Azért lesz mindegy mert hosszútavon x lassulása előbb következik be,tehát a végén ugyanott lesznek majd mindketten a 6 év után.

Ezt most a feljlődési görbére értem, egyeb genetikai előnyök ,hátrányok figyelembevétele nélkül.

Azaz egy megközelítőleg azonos genetikaju 2 személy azonos időintervalumban, azonos mennyisegű izmot nem egyforma ütemben,sebesseggel épít fel.

2022. aug. 21. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!