Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha valaki segíteni akar egy...

Ha valaki segíteni akar egy gyakorlatban, de nincs rá szükséged mit mondanál?

Figyelt kérdés

Van egy 30-40 közötti pali, aki amúgy nem néz ki rosszul izomzatra, de azért nem is egy nagy durranás.

Engem ránézésre is kifejezetten irritál, de ez mondjuk mellékes.

Többször láttam/hallottam, hogy odamegy másokhoz, és tanácsokat ad, persze főként fiataloknak.

Alapvetően ez jó is lenne, de én nem vagyok nagy gyúrós, nekem nem is ez a fő sportágam, viszont olyan bődületes hülyeségeket hallottam már tőle, hogy nem értem minek szólal meg.

Nem szoktam mások dolgába beleszólni, de volt már, hogy nagyon-nagyon a nyelvem hegyén volt, hogy ne szóljak oda hogy "mivan?!"

Ezen kívül én úgy is érzem, hogy ő nem segíteni akar, hanem csak megakarja mutatni/mondani, hogy ő mekkora ász, király, profi, és azért megy oda másokhoz.

Inkább olyan lenézően.

Egyszer mikor ketten voltunk láttam, hogy folyamatosan méregetett engem is, de végül nem jött oda.

Persze tudjátok, így leírva irritáló, meg mindenki azt gondolja hogy "elküldeném a francba", de látszólag kedvesen megy oda az emberhez, és hirtelen azt hiszed, hogy tényleg segíteni akar, aztán rájössz hogy hülyeséget beszél és neked kellemetlen az egész hogy most mit mondj.

Meg az, hogy nem is kéred, hogy segítsen, csak jön.

Ha életemben először lennék a terembe talán akkor örülnék egy ilyen embernek kezdetben, de én nem is tudom mit mondanék neki, ha nekem is odajönne "segíteni".

Ez úgy szokott kinézni, hogy végig bámul amíg csinálsz egy gyakorlatot, aztán mikor befejezed, odajön megkérdezi, hogy "szabad?" majd rögtön fel is kapja a súlyt amivel dolgoztál, és mutatja, hogy hogy kell csinálni helyesen, és magyarázza, hogy miért így meg hogy ez mire megy..(akkor is ha nem úgy van ahogy mondja)

Általában mindenki annyit, mond, hogy köszi, és csinálja tovább ahogy előtte, persze akkor is végig nézi az embert, és rázza a fejét, hogy nem úgy csinálja, ahogy ő mutatta.

Erre mit mondanál, hogy vegye a lapot, de azért ne legyél bunkó?

Meg mit mondanál alapból, ha neked nem számít, hogy bunkónak fog e tartani?

2022. júl. 23. 17:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Kezdő koromban még a leghülyébb tanácsokat is szívesen fogadtam a leghülyébb gyúrósoktól is a teremben, mert amíg az ember egy kicsit sincs képben, addig a rossz információ is jobb, mint a teljes információhiány. Viszont azt én sem csípem, amikor tizenkét év edzésmúlttal és több bajnoksággal a hátam mögött olyan 40 pluszos apukák jönnek oda hozzám időnként, akiknek a tudása egy shopbuilder cikk szintjén sincs. Ezekkel az emberekkel nem igazán tudsz mit kezdeni, ezek odamennek a középsulis srácokhoz is, és a hozzám hasonló két méter magas erőemelőkhöz is. Odamennek ezek mindenkihez, csak tudjanak okoskodni a nem létező tudásukkal. Én halál udvariasan meg szoktam nekik mondani, hogy nincs szükségem arra, hogy megtanítsanak guggolni vagy fekvenyomni, van nekem edzőm erre a célra, köszönöm szépen.
2022. júl. 23. 17:52
 2/3 anonim ***** válasza:
Elsőre csak megköszönöm de csinálom úgy ahogy eddig. Utána megmondom, hogy tudom mit csinálok, nincs szükségem tanácsra (sajnos volt már rá példa). Ha tovább magyaráz konkrétan ignorálom, felteszem a fejhallgatóm, akkor elvonulnak.
2022. júl. 23. 18:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Szólnék neki, hogy: Lépő van báttya!
2022. júl. 23. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!