Ez mennyire megfelelő edzésterv nekem?
18/F
170cm 53kg
Előtte már edzettem másokkal, most viszont szeretnék komolyabb szintre lépni. Voltam hosszú távfútó, azelőtt Judoztam országos második is voltam, szóval van állóképességem.Egy edzésre 1 óra 20 percet szánok(10p séta az edzőterem). Természetesen naturál vagyok, és az is szeretnék maradni.
Hetfo:Mell-Láb
Kedd:Hát-Váll-Has
Szerda:Biceps-Triceps-Csukló
Csutortok:Mell-Láb
Pentek:Hát-Váll-Has
Szombat:Biceps-Triceps-Csukló
Szedett kiegészítők(Biotech mind, de váltok majd myproteinre):
1db AAKG 1000
9.4g Supernova
16g Crea Zero
Napi 6000kcal+1 protein shake.
Mi a francnak edzel heti 6-szor? Csak a szabadidődet cseszed el, plusz a regeneráció is fontos, ki is kéne magad pihenni. Naturálban heti 3 max. 4 edzés untig elég.
Bát ha neked ez jó...
Külön nap a karedzésre felesleges. Mell és a láb nem jó együtt, nagy izomcsoportokat nem érdemes együtt edzeni.
Én úgy csinálnám, hogy mell-bicepsz, hát-tricepsz, láb váll vagy esetleg úgy, hogy mell-tricepsz, hát-bicepsz, láb-váll. A hasazást, alkar erősítést meg lehet csinálni edzések végén, nem kell külön napra berakni egy komplett has edzést még pluszban.
Egyébként ha jól látom kezdő vagy, szerintem teljesen értelmetlen az osztott edzésterv ebben a fázisban és az elején csak átmozgató jelleggel kellene edzeni, mert ha lemész és elkezded rögtön erőltetni, rakni fel egyre nagyobb súlyokat, akkor csak megsérülsz.
Illetve nem tudom, hogy mennyit futsz és hetente hányszor, de szerintem arra érdemes lehet felkészülnöd, hogy a sok hosszútávú futás a lábedzést hátráltatni fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!