Jó ez a felosztás így?
Heti háromszor van időm lemenni edzeni, változó, hogy mikor.
Első nap főként bicepszezek és mellezek, de másodsorban megedzem a tricepszemet, hátamat (húzódzkodással) és vállamat. Hasazás saját súllyal.
Második nap láb és has (súllyal).
Harmadik nap tricepsz, váll és hát, de másodsorban megedzem a bicepszemet.
Ha van időm negyedik napra, akkor ez random valamikor egy fél - 1 órás lassú kocogás és hasazást jelent.
Arra figyelek, hogy az első és harmadik nap között minden esetben elteljen minimum 48, de inkább 72 óra. Mindenhol azt írják, hogy egy napon legyen a hát-bicepsz pl, de én ezeket egymás után nem tudom csinálni. Vagy hátazni nem tudok korrektül, vagy bicepszezni. Attól függ melyikkel kezdem.
Nem igazán látom a logikát/következetességet/rendszert a felosztásodban.
Egyrészt mi az, hogy "főként", illetve mi az, hogy "másodsorban"?
Másrészt ha A napon bicepsz, mell, tricepsz, hát, váll van, akkor C napon tulajdonképpen miért nem ugyanez?
Heti 3 nap szerény véleményem szerint nem a legoptimálisabb, 4 nappal sokkal több mozgástered nyílna.
Heti 3 nap esetén vagy teljes testes edzést végeznék mind a 3 napon.
Vagy szétszedném Toló, Húzó, Láb napra és pont. Persze ez sem a legjobb, PPL/Felső-alsó bontásoknak is a lényege a heti 2x terhelés lenne.
Bro splitet annyira nem preferálom, illetve ott a 3 nap miatt megint bukó lenne a történet.
Az mögötte a logika, hogy pl hátazás után nem bírok bicepszezni, annyira elfárad a karom. Ezért teszem egy napra a mell/bicepsz edzést, mert így nem edzek ugyanazon a napon két olyan izmot, ami gyengítené a másik gyakorlatban a teljesítményem. Regenerálódás viszont megvan.
"Másrészt ha A napon bicepsz, mell, tricepsz, hát, váll van, akkor C napon tulajdonképpen miért nem ugyanez?"
Mert a hát-váll-tricepsz hármasra nem csinálok célzott gyakorlatokat, csak pl a fekve nyomás, húzódzkodás során valamennyire edződnek, ezt értem a "másodsorban" alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!