Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Izomlázra rá kell edzeni,...

Izomlázra rá kell edzeni, vagy meg kell várni amíg elmúlik?

Figyelt kérdés
2022. jún. 8. 14:25
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Bicepszeztem meg tricepszeztem tegnap. Ma csinálnék fekvenyomást, de a maxom 2/3át alig bírom kitolni. Ilyenkor tegyem másik napra inkább a fekvenyomást?
2022. jún. 8. 14:28
 2/15 anonim ***** válasza:
44%
Ha az izomlázad annyira intenzív, hogy gátolja a mai fekvenyomásodat, akkor értelemszerűen nem szabad ráedzeni. Előfordulhatnak haladóként is olyan jelentéktelen izomlázak, amiknél nem történik tragédia, ha kicsit ráedzel, de a te esetedben eltolnám a fekvenyomás. Semmi nem fog történni az elképesztő fizikumoddal, ne aggódj.
2022. jún. 8. 14:49
 3/15 A kérdező kommentje:
Felpontoztam volna a válaszodat, hogyha nincs ott az a lekezelő utolsó mondat. Így ment a piros. De hogy tudd, nem az "elképesztő fizikumom" miatti aggódásból kérdezem, hanem, mert nekem valaki mindig azt mondta, hogy az izomlázra mindig rá kell edzeni. Ezzel sose értettem egyet, így kíváncsiságból rákérdeztem. Erre sikerült beletaposni az önbizalmamba. Szívesen lemennék rendes konditerembe, ahol több felszerelés, meg eszköz van, de az ilyenek miatt nem éreztem jól magam ott sosem, mint te. Úgyhogy inkább kifizetek egy vagyont havonta egy luxusszállodának, és megveszem a bérletület a wellness részleghez, amibe tartozik egy egész jó konditerem is. Rohadtul megéri, mert ide az ég világon senki nem jön, és nem kell egy levegőt szívnom olyanokkal, mint te.
2022. jún. 8. 14:57
 4/15 anonim ***** válasza:
45%

Nehogy egyszer lemenjen oda egy domináns férfi (ha már te nem vagy az), és tönkre tegye az ottani buborékodat. De jó, hogy nem vagyok ilyen lelki roncs, hogy vagyonokat kelljen kidobnom azért az ablakon, hogy ne találkozzak csúnya emberekkel. Akitől meg azt hallottad, hogy izomlázra minden esetben rá kell edzeni, azzal szakítsd meg a kapcsolatot, mert egy shopbuilder cikk szintjén van a tudása. Van olyan elhanyagolható izomláz, amivel lehet edzeni, de egy nagyfokú izomláz esetén a ráedzés csak még jobban megnehezíti a regenerációt, fokozza a gyulladást, és adott esetben még sérüléshez is vezethet. Told el a fekvenyomást, amíg a karocskád nem regenerálódik teljesen.

Egyébként nem biztos, hogy jó az edzésterved, ha egy karnap után másnap van fekvenyomásod. Egy intenzív karozás után (naturál hobbigyúrósként ez tök felesleges, de mindegy) másnap sosem fogsz tudni hatékonyan fekvenyomni, az tuti. Valahogy át kéne szerintem variálni a terved.

2022. jún. 8. 15:10
 5/15 A kérdező kommentje:

Nekem megéri. Nincsenek bunkó emberek, van szauna, medence, jó kaja, tökéletes.

De hogy reagáljak, akkor átteszem másik napra.

2022. jún. 8. 15:21
 6/15 anonim ***** válasza:
Máosdiknak igaza van az utolsó mondat nelkül
2022. jún. 8. 15:26
 7/15 A kérdező kommentje:
Hatos, egyetértek. De nem tudta magában tartani. Nem nekem van a problémám, hanem neki. Jellemzően sportban mindig azoknak van a legnagyobb arca, akik komoly eredményt nem tudtak elérni soha, de a több éves tapasztalat gyakorlat miatt, már azért jóval komolyabbak egy kezdőnél, a frusztrációt pedig rajtuk vezetik le, így az ő kedvüket elvéve a sportolástól. Egy Schwarzeneggert sose látnál beszólni egy kezdőnek. Ahogy például az én sportomban sem szóltak be soha senkinek azok, akik az országos ranglistán top 10ben voltak. A 10 és 40 közöttiek voltak jellemzően a legpofátlanabbak, akiknek mindig minden hétvégén az összes versenyen ott kellett lenni, hogy legyen elég pontjuk. A top tizesek azok elmentek az elsőosztályúra, és OBra, ami volt évi 6 7 verseny összesen, és ezzel ott voltak a csúcson. Aztán nemzetköziben játszottak, mert kit érdekel az országos lista azon a szinten. Itt most ugyanez volt a helyzet. Mondjuk abban a sportban nem voltam kezdő, itthon egész jó voltam, de tudtam, hogy nem vagyok nagykirály, hogy szapuljam azokat akik mögöttem vannak. Versenyeken még tanácsokat is adtam a gyengébb ellenfeleimnek, meccsek után. Volt, hogy szegény annyira izgult, hogy képtelen volt játszani, és egyáltalán nem tudta a játékát kihozni. Felénél odamentem, mondtam neki, hogy rohadtul senkit nem érdekel mi lesz az eredmény, engedje el magát. Ígyis megvertem, de sokkal jobban játszott már utána. Szóval lehetne így is. De sajnos egy ilyen balkáni putri országban, a kulturált, nem toxikus felfogás elképzelhetetlen.
2022. jún. 8. 15:38
 8/15 A kérdező kommentje:
Ahol segítjük, támogatjuk a másikat anélkül, hogy várnánk cserébe a hasznot, vagy oda ne szúrnánk neki, vagy ne szólnánk le a sikereit.
2022. jún. 8. 15:45
 9/15 anonim ***** válasza:
38%

tényleg kisebbségi komplexus miatt edzel külön teremben egy valag pénzért? jézusom. 🤣

nyugodtan ráedzhetsz az izomlázra. a férfias karodon úgyse fog rontani. 😆

2022. jún. 8. 17:09
 10/15 A kérdező kommentje:
Nincsen kisebbségi komplexusom. Toxikus emberek közé nem akarok menni. Megtehetem simán, szóval miért ne?
2022. jún. 8. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!