Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Izomlázra edzeni ilyen esetben?

Izomlázra edzeni ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Alsó felsőtest felosztásban edzek

Hétfő : Felsőtest

Kedd : Alsótest

Szerda : Felsőtest

Csütörtök : Alsótest

A helyzet a következő:

Sosincs izomlázam soha láb nap után, viszont a most keddi edzés után van. Még mindig tart. Nem a tipikus nem bírok lépni érzés, de azért lépcsőzésnél megérzem, hogy baj van. :D Nem is mondanám gyenge izomláznak sem, egy 10 es skálán olyan 7 körüli lehet.

Ma megint láb nap lenne, viszont félek, hogy ha megint megerőltetem ugyan úgy (mert biztosan hasonló lesz a volumen mint az előző edzésnél) akkor csak rosszabbodni fog a helyzet.

Nem szeretek edzéseket kihagyni mert komolyan próbálom venni amit csinálok, viszont most lehet ki kellene.

2021. okt. 7. 14:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet, sőt biztos. Vedd is komolyan. De egy edzést kihagyni a teljes regeneráció érdekében nem probléma, hanem ellenkezőleg. Az lenne a probléma, ha a még nem regenerálódott izomcsoportokat újra megedzenéd.

Nem minden az edzés. Néha azzal tesszük a legjobbat, ha hagyunk maguknak pihenési időt. Tipikusan a kezdők szokták elkövetni azt a hibát, hogy minden nap szétedzik az agyukat, megeszik a csirkemellüket rizzsel, aztán várják a fejlődést, ami nem jön el. Vajon miért nem?

2021. okt. 7. 14:08
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Elsővel egyet értek, annyit tennék hozzá, hogy fura az edzésterv felosztásod. Egymás után 4 napot leedzel, aztán 3 napig semmi. Keddről csütörtökre soha nem fog rendesen regenerálódni a lábad, ha rendesen megedzed. Felsőtest még lehet oké, ha teljesen más izomcsoportot edzel, de a lábnap így nem a legjobb. Miért nem hétfő+kedd és csütörtök+szombat mondjuk vagy valami hasonló? Vagy legalább csütörtök+péntek, ha hétvégén nem akarsz/nem tudsz.
2021. okt. 7. 14:48
 3/11 anonim ***** válasza:
A komolyan vételt kezdhetnéd a normális felosztással. 1 nap az semmi regenerálódásra.
2021. okt. 7. 16:10
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Nekem 1 nap elég regenerálódni, aztán két napot fullba tolom, de van, hogy 3 at. Napi két edzéssel. És aztán 1 nap pihi. Betegen is tolom, fáradtan is. Nem szórakozgatok én itt, hanem nyomom neki.
2021. okt. 7. 16:28
 5/11 anonim ***** válasza:
80%
Kemény vagy! Reméljük 15 év múlva is ilyen kommenteket fogsz írni, amikor már nem fogsz tudni lehajolni bekötni a cipőfűződet, vagy nem fogod tudni megvakarni a válladat.
2021. okt. 7. 16:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Semmi képp se edz avval csak rosszat csinálnál és mégjobban leépitenéd az izmod. Az izom akkor nő amikor pihen és ha nem hagy meki időt regenerálodni akkor fölöslegesen edzed sőt még egy izom szakadást is elég könnyen összehozhatsz. Szerintem az edzésterveden is változtathatsz ha már edzel egy ideje. Leírom az én edzéstervem

H:mell tricepsz has

K:hat bicepsz

Sz:lab vall trapez

Es ezt ujbol megegyszer a hasat meg ezutan ahogy erzed en kb minden masodik nap szoktam

Most lehet sokan leszolnak azert, mert egybetettem a labat a trapezzal es a vallal de én egy mell edzés után nem tudok vállat is leedzeni és ugyan ez van hát nap után is a trapézzal. Nekem első osztályúan bevált és sok kombinációt próbáltam. Te is kiprobálhatod aztán ha nem jön be valami akkor változtatsz rajta egy kicsit, de soha ne edz izomlázra, mert könnyen sérülés lehet a vége. Én is ilyen voltam főleg az elején, de kell egy kis pihenés is. Egyél sok ferhéjét. Ha mindenképp le akarsz menni, csinálhatsz egy kis hasat vádlival, mert a vádli az gyorsan regenerálodik általában, holnap felsőtest ha nincs izomláz és szombatra, már jó lesz a lábad is.

2021. okt. 7. 16:47
 7/11 anonim ***** válasza:
És ezt újból mégegyszer. A hasat én 2 naponta szoktam* elírtam bocsánat.
2021. okt. 7. 16:49
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
És mindig melegíts be alaposan, nyújts sokat, hengerezz sokat, mobilizálj sokat! Ha ezek nem stimmelnek, akkor abból előbb-utóbb bajod lesz.
2021. okt. 7. 16:50
 9/11 A kérdező kommentje:

Már edzek lassan 1 éve, nyáron amikor elkezdtem ezt az alsó felsőtest felosztást akkor felsőtest-alsótest pihenő felsőtest-alsótest felosztás volt, viszont most szeptembertől kollégium és suli miatt nem tudom megoldani csak így az edzést. Heti 4 edzést meg tartani szeretném, ezért az alsó felsőtest megoldás a legjobb választás szerintem.

Igen, tudnék szombaton is edzeni, de egy kolisnak a hétvége aranyat ér, és nem szeretném edzéssel tölteni azt a kis időt is amíg otthon vagyok.

2021. okt. 7. 16:56
 10/11 anonim ***** válasza:
82%
Én akkor haramabb csinálnám azt, hogy hétfő mell-tricepsz-váll, kedd bicepsz-hát, szerdán láb, csütörtökön pedig kardió és has/core. Ez szerencsésebb felosztás minden szempontból, mint ez az alsó-felső lebontás. Hidd el, nem lesz semmi baj, ha hetente csak egyszer edzel meg egy adott izomcsoportot, ha a táplálkozás és a regeneráció rendben van.
2021. okt. 7. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!